Putin har gömt sin familj i lyxbunker i Sibirien – byggd mot kärnvapen

Enligt uppgift har Putin gömt sin familj i en hemlig lyxbunker i Sibirien.

Foto: TT
Putins familj har tagit tillskydd i en lyxbunker i Sibieren – som beskrivs som en ”underjordisk stad”, enligt Aftonbladet.
– I helgen evakuerades president Putins familj till en specialbunker, byggd i händelse av kärnvapenkrig, säger den ryske professorn Valery Solovey.
0:38

Efter reklamen: Stor explosion i Ukraina – lämnar förödelse efter sig

(0:38)

Den ryska diktatorn Vladimir Putin, 69, ska ha satt sin familj i säkerhet i en ”lyxbunker” i Sibirien, som ligger i norra Ryssland. Den gigantiska bunkern beskrivs kunna stå emot en kärnvapenattack och vara lika stor som en underjordisk stad, enligt den ryska professorn Valery Solovey.

Det var under helgen som Putins familj ska ha rest österut, till en hemlig plats, enligt professorn Valery Solovey, som talar med den brittiska tidningen Daily Mail.

Men i området finns det en hemlig lyxbunker, som byggdes för att kunna motstå en kärnvapen, skriver Daily Mail.

Enligt uppgifter till flera brittiska tidningar ska Putins familj satts i säkerhet i en hemlig bunker. Här är en bild på ett skyddsrum i Stockholm.

Foto: Marc Femenia / TT
Sofia, 26 är dotter till ryska makthavaren – hårda kängan

Påverkar Putin mentalt och fysiskt

Den 61-åriga ryska professorn Valery Solovey har tidigare varit i kontroverser i uttalanden om Putin.

Han har bland annat hävdat att Putin lider av en tidigare okänd Parkinson-liknande sjukdom. En sjukdom som skulle påverka Putin både mentalt och fysiskt.

Efter att professor Valery Solovey skrivit om Putins påstådda sjukdom – hamnade han i klaveret med den ryska ”rättvisan”. 61-åringen blev gripen och förhördes i flera timmar. En rysk polisutredning ska i detta nu pågå mot professorn.

En av Putins döttrar, Maria Vorontsova, 36.

Foto: TASS

”Byggd i händelse av kärnvapenkrig”

Men professor Valery Solovey påstår sig ha källor i Kreml – som backar upp hans påstående om att familjen flytt österut.

– I helgen evakuerades president Putins familj till en specialbunker, byggd i händelse av kärnvapenkrig, säger professor Valery Solovey, enligt Daily Mail.

– Bunkern ligger i Altaj. Det är egentligen ingen bunker, utan en hel underjordisk stad, utrustad med den senaste tekniken, fortsätter han.

Oklart vilka i familjen som är där – har en älskarinna

I det Sibiriska området har vittnen berättat att det sker aktivitet kring den ”hemliga staden”. Bland annat ska ventiler öppnats – och högspänningsledningar satts upp.

Annie Lööf rasar efter Magdalena Anderssons utspel: ”Vulgär”

Professorn ska inte nämnt vilka i Putins familj som åkt till bergen i Sibiren. Putin har två döttrar, Maria Vorontsova, 36, och Katarina Tichonova, 35. Enligt uppgifter ska Putin även ha en dotter med Svetlana Krivonogich, 45, den 18-åriga Elizaveta Krivonogich. Det finns även uppgifter på att Putin har haft en relation med Alina Kabaeva. En före detta OS-guldmedaljör i rytmisk gymnastik.

LÄS OCKSÅ: Putins älskarinna har gömt undan 100 miljoner dollar

LÄS OCKSÅ: Så kan krisen i Ukraina påverka Sverige

Foto: Sergei Ilyin, Dmitry Feoktistov, TT

SENASTE NYTT!