Blir det en säsong 2 av Tilde? TV4 svarar

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde har sänts på TV4 under sommaren. Men hur blir det nästa sommar, blir det en till säsong av programmet? Nu berättar TV4 för Hänt hur det ligger till.

Tilde de Paula Eby, 48, har många strängar på sin lya. De senaste åren har hon varit programledare för Let's dance ihop med David Hellenius, 47. Men inför årets säsong meddelade den populära duon att de lämnar över stafettpinnen.

Istället blev det Petra Mede, 51, och David Lindgren, 39, som nu tagit över den prestigefulla danstävlingen.

Sedan dess har man i vanlig ordning kunnat se Tilde de Paula i Efter fem, TV4:s eftermiddagsprogram, som sänds varje vardag och tar upp aktuella dagshändelser. Men nu under sommaren har Tilde fått en dröm att gå i uppfyllelse, hon fick nämligen sin helt egna talkshow Tilde.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Plötsliga ändringen i säsongsavslutningen av Tilde

Under sex fredagar har TV4-tittarna fått se Tilde i rutan när hon sänder direkt från Djurgården i Stockholm, närmare bestämt Junibacken. Varje vecka har hon fått sällskap av massa spännande gäster, så som bland andra Darin, Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund, Mia Skäringer, Camilla Läckberg och Jonas Gardell.

I kvällens säsongsavslutning skulle egentligen Eva Dahlgren gästat programmet, men efter en plötslig olycka i hemmet har hon nu behövt föras akut till sjukhus. Istället blir det den folkkära Sissela Kyle som får äran att bli hennes ersättare.

”Varmt välkommen till Tilde, Sissela Kyle! Av hälsoskäl måste Eva Dahlgren tyvärr ställa in sin medverkan i kvällens program. Vi skickar våra krya på dig-hälsningar till henne! I stället kommer skådespelaren Sissela Kyle gästa”, skriver TV4 i ett inlägg på Instagram.

LISTA Här är nomineringar till Kristallen

TV4-tittarnas kritik mot talkshowen TILDE

Under sommarens gång är det många som har engagerat sig i Tildes talkshow. Trots att de flesta är överlyckliga att det är just Tilde som håller i taktpinnen och uppskattar hennes förmåga att intervjua, så finns det även de som varit desto mer skeptiska mot att just Tilde fick möjligheten.

”Hur kommer det sig att Tilde får starta upp nya program och även vara programledare i så mkt. Känns som det är hon som styr tv4? Missförstå mig rätt Jag tycker om Tilde, men det måste ju finnas fler personal på 4an”, skrev en tittare som tycker att Tilde redan tar mycket plats i rutan.

Det finns även vissa tittare som ansett att formatet redan finns på TV4.

”En upprepning av program som redan finns. Dessutom trista frågor till gästerna. Nej, Tilde bättre kan du...”, skrev en tittare.

”Folk säger att programmet borde läggas ner, ska man inte lyssna på folket?”, skrev en annan.

TV4:s ödesbesked för Tilde

Nästa vecka drar Efter fem igång igen vilket innebär att det nu är säsongsavslutning för Tilde. Men hur blir det egentligen med en säsong 2 av programmet? Nu avslöjar TV4 hur det egentligen ligger till på den fronten.

– Vi är väldigt nöjda över årets säsong av Tilde, mer än så vill vi inte avslöja just nu. Nu ser både vi och Tilde fram emot höstens säsongsstart av Efter Fem, säger Johanna Thulin Bratten, exekutiv producent för Tilde, till Hänt.

LÄS OCKSÅ: STARKT Kristin Kaspersen i tårar efter händelsen i direktsändning

LÄS OCKSÅ: KÄRLEK Så träffades Eva Dahlgren och Efva Attling

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!