Tilde de Paula Ebys återförening med David Hellenius efter Let's dance

Tilde de Paula Eby, David Hellenius

Tilde de Paula Eby och David Hellenius blev ett riktigt radarpar i tv-rutan efter att de lett Let's dance ihop i många år.
Nu återförenas de efter splittringen.

David Hellenius, 47, och Tilde de Paula Eby, 48, är två av Sveriges mest omtyckta programledare. Efter att ha lett Let's dance tillsammans i flera år är det många tittare som har lagt märke till det goda samarbetet mellan duon.

Efter förra året var dock Let's dance-sagan slut för duon. I förra årets direktsända final chockades tittarna rejält när Tilde och David meddelade att de slutar som programledare.

– Något som är väldigt speciellt för oss i kväll Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, sa David Hellenius i sändningen och avslutade därmed ett 15 år långt gig.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför slutade Tilde som programledare för Let's dance

Efter det förklarade Tilde att det var dags för några nya att ta över, och nu med facit i hand vet vi att det blev Petra Mede, 51, och David Lindgren, 39.

– Det var dags för någon annan med kraft, energi och kärlek att ta sig an detta fantastiska projekt. Det finns inget självändamål i att just jag eller någon annan ska göra ett program. Fasiken, det är på sin plats att lämna utrymme åt fler att få njuta av den här jätteproduktionen som det faktiskt är, sa Tilde då till Expressen.

De nya programledarna i årets Let's dance fick ta emot både ris och ros från tittarna. Trots det goda samarbetet mellan David och Petra var det en del tittare som tyckte att det stundtals var lite för tramsigt.

För Tildes och Davids del har de gått över till andra projekt på kanalen. David fick ju nämligen den stora äran att leda succéprogrammet Masked singer – som slog tittarrekord på två miljoner redan första programmet.

Här återförenas Tilde och David – gemensamma nämnaren

Tilde har i vanlig ordning haft fullt upp med sändningarna i Efter fem under våren – men nu försvinner programmet under sommaren. Tilde sitter dock inte sysslolös för det, hon har nämligen fått sin alldeles egna talkshow: TILDE. I sommar kommer tittarna alltså få se Tilde i rutan i ett helt nytt program.

Någon som också har en talkshow på TV4 är ingen mindre än Tildes parhäst David Hellenius. Han har ju nämligen sin show Hellenius hörna som brukar sändas på söndagar. De två programledarna har med andra ord något gemensamt med tanke på sina talkshows, något som de nu kommit fram till när de återförenats.

Tilde har nämligen lagt upp en bild på Instagram där hon syns umgås och dricka öl med sin kära vän David. Till bilden skriver hon:

”Han säger att det tydligen är Talkshow man ska ha!”, skriver Tilde.

I kommentarsfältet kryllar det nu av hjärtan och kommentarer där följarna verkar överlyckliga över duons återförening.

”Ni är bäst”, skriver en.

”Två favoriter”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Efter fem helt – beskedet om framtiden för programmet

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula avslöjar: TV4-profilen Axel Pileby har blivit pappa

FOTO: Karin Törnblom/TT, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT

Senaste nytt