Tilde de Paula i chock efter uttalandet i Efter fem

Tilde de Paula

Tilde de Paula är programledare för nyhetsprogrammet Efter fem och tidigare i veckan gästades hon av åklagaren Paulina Brandberg.
Här hamnar hon i chock efter Paulinas uttalande.
– Oacceptabelt, säger hon.
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär
Slå på ljud

Tilde de Paula har jobbat på TV4 sedan 1997 och var bland annat programledare för Nyhetsmorgon i hela 17 år innan hon gick över till Efter fem som hon är på nu.

Tilde leder programmet tillsammans med kollegorna Axel Pileby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Anna Brolin, och tidigare i år tilldelades de även Kristallen 2021 för årets nyhets- och aktualitetsprogram.

Efter fem är ett program som sänds varje vardag mellan 17-19 där fokus ligger på heta ämnen och nya intressanta gäster.

Men i veckan blev Tilde så pass chockad av ett uttalande att hon inte fann några ord.

Kritiken mot Tilde de Paulas egna talkshow Tilde

Tilde är en folkkär programledare som flera gånger tilldelats priser för sina prestationer, och i sommar fick hon även sin alldeles egna talkshow. Namnet på talkshowen var självklart Tilde, och där kunde man se många aktuella och intressanta gäster samtala om sina liv och karriärer.

Programmet som sändes under sommaren 2021 blev mycket uppskattat hos många, men en del menade att programidén egentligen inte var något ny och att det därför borde läggas ner.

”En upprepning av program som redan finns. Dessutom trista frågor till gästerna. Nej, Tilde bättre kan du...”, skrev bland annat en tittare.

Tilde de Paula i chock efter uttalandet i Efter fem: ”Förskräckligt”

I onsdagens sändning av nyhetsprogrammet Efter fem var åklagaren Paulina Brandberg på plats i studion för att prata om det grova språket i de svenska rättssalarna.

I helgen skrev nämligen åklagaren en uppmärksammad tweet där hon beskrev det grova och hotfulla språkbruket som kan förekomma där.

Hon skrev tweeten i samband med att kränkande ord yttrades från den 17-åring som är misstänkt för mordet på polismannen Andreas Danman. Paulina själv har även fått utstå en hel del kränkningar och nedsättande ord under sin karriär.

I programmet berättar hon att personen som yttrat de kränkande orden fick förflyttas till ett annat rum, och avslöjar då vad en av advokaterna sa efter förflyttningen.

– Det var till och med så att jag hade en kollega som lyssnade på det här målet, och utanför så hörde hon att när en av de tilltalade hade flyttats till ett annat rum så sa en av advokaterna att "nu blev det lite lugnare" och då sa en annan advokat ”ja men tråkigare”, berättar Paulina.

Och Paulinas historia får Tilde att tappa hakan.

– Det är bara förskräckligt, jag vet inte ens vad jag ska säga. Oacceptabelt, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks känslor inför att Mia och Jesper skulle få fler barn

LÄS OCKSÅ: Bonde-David Kurtsson om familjesorg, intriger och kamp att få barn

FOTO: Efter fem/TV4 Play,

FRÅN FÖRSTASIDAN