LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-David Kurtsson om familjesorg, intriger och kamp att få barn

17 nov, 2021 
AvOla Lagerström
David Kurtsson i Bonde söker fru – kärlek åt alla 2021.
Här får du lära känna Bonde-David i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Svåra familjesorgen: ”Väldigt tufft”.
✔︎ Tjejernas intriger i Bonde söker fru: ”Det är ju sjukt, egentligen”.
✔︎ Barnkampen med ex-flickvännen: ”Tärde på relationen!”.
✔︎ Stora utseendeförändringen: ”Lättare att få napp”.
✔︎ Oväntade bröllopsbeskedet – här ska han gifta sig.
Annons
TV4s svar efter kritiken mot Kärlek åt allaBrand logo
TV4s svar efter kritiken mot Kärlek åt alla

På kort tid har han blivit tv-kändis. David Kurtsson, 33, jagar kärleken i Bonde söker fru – kärlek åt alla. För Hänt berättar han om okända privatlivet.

✔︎ Det här är David Kurtsson

Ålder: 33.
Stjärntecken: Vattuman.
Familj: Hundarna Blixtra och Ösa och 15 höns.
Jobbar som: Skogsbonde.
Bor: Långö utanför Nydala i Småland.
God egenskap: Genomsnäll.
Dålig egenskap: Konflikträdd.
Älskar att: Jaga rådjur, vildsvin och älg – och att fiska gös.
Hatar att: Bli uppringd av telefonförsäljare.
Äter helst: Älggryta. Dricker helst: Kaffe och öl. Whisky är också gott.
Borde: Laga mer än bara gösfilé och älggryta.
Kändismerit: Dansat i Bingolotto med Bingo-Berra och Leif ”Loket” Olsson. Jag var där med farfar och hans dåvarande kvinna, de älskade Bingolotto. Jag var väl sex, sju år.

Läget, David?

– Bara bra, jag är frisk och kry.

Är du mer eller mindre uppvuxen i skogen – precis som Ronja Rövardotter?

– Inte riktigt, kanske. Jag har inte alltid bott där jag bor nu. Jag har bott i lägenhet ett år. Det hoppas jag slippa göra fler gånger. Det är på landet jag trivs! Jag vill bo där jag bor nu, jag har 500 meter till närmaste granne. Jag bor för mig själv kan man säga. Gården, som är på 150 hektar, har gått i arv sedan 1800-talet. Jag är väldigt hemmakär.

Annons

Vad är det mest uppseendeväckande du varit med om i skogen?

– Jag har sett björnar. Fin upplevelse. Synd att jag inte hade honung med mig, (skratt). Två stycken kom gående, jag såg de på 300 meter. Snart var de 100 meter bort – i 40 minuter.

Såg björnarna dig?

– Nej, jag hade rätt vind.

Fick du björnfrossa?

– Nej, faktiskt inte. Jag var rätt lugn. Det var ingen fara, jag hade bössa. Hade jag inte haft den så hade jag nog varit väldigt rädd.

Hur länge hade du varit singel när du fattade pennan och sökte till Bonde söker fru?

– Det var min syster som anmälde mig, jag blev singel i augusti 2019. Sedan har jag varit på Tinder och dejtat, men det har liksom aldrig klickat.

Var det pest eller fest att vara singel?

– Mitt ex och jag var ihop i tio år. När det tog slut var det fest – ett tag. Sedan, när jag hade lekt av mig, kände jag att jag ville ha en fast relation.

Davids brevskrivare Cecilia, Matilda och Irina.

I tv-rutan har blivit känd för dina spontana kommentarer. När du träffade hästtjejen Matilda Lindvert första gången, utbrast du ”jösses Amalia, vilken kvinna!” Hur reagerade Matilda?

Annons

– Sa jag så? Det har jag glömt! Jag hade väldigt svårt att vara mig själv i tv. Jag är lite besviken på mig själv, faktiskt, över att jag hade så pass svårt att öppna upp mig och prata känslor och kärlek. Det var mycket värre än jag trodde, jag var väldigt obekväm med att dejta flera samtidigt. Massa kameror på det. Tänk dig själv att du skulle dejta sex brudar samtidigt. Det är ju sjukt, egentligen.

David och ex-flickvännen kämpade för att få barn

Vad var det konstigaste som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Det blev väl en del intriger i huset… Så kan det ju bli när det är konkurrens om samma kille – och det var väldigt stor blandning på tjejernas personligheter. Det är väldigt speciellt att sova under samma tak.

Vem av de andra tv-bönderna har du klickat bäst med?

– Det finns två: Calle och Jenny. Vi har god kontakt. Calle är väldigt rolig. Han vill alla väl, han bryr sig mycket. Vi har samma typ av humor och mycket att prata om: jakt och rent allmänt om kvinnor och vin och sång. Och Jenny, hon är öppen och genuin och tydlig. Hon är rolig, väldigt lättsam.

Annons

Ni kanske borde bli ihop?

– Jag och Jenny? Nej! Det kan vi väl inte bli… Hon är helt fantastisk, men hon har sin gård och jag har min. Vi har ganska olika personligheter, vi är väldigt bra kompisar.

Programledaren Linda Lindorff med bönderna i Kärlek åt alla – Calle, David och Jenny.

Tär det mycket på psyket att vara med i ett sådant här stort tv-program?

– Ja, det lämnar en inte oberörd. Man får verkligen veta att man lever, men det känns bra. Det här har gjort mig starkare, jag har lärt känna mig själv bättre. Det känns om att man blivit till det bättre.

Är det många märkliga filurer som hör av sig?

– Ja, det är ganska många som vill bli ens vän bara för att man är med i det här. Jag har tillräckligt många vänner, jag hinner knappt umgås med dem som jag redan har. Jag har inte tid för fler.

Annons

Har dina ex-tjejer hört av sig nu när du blivit en het potatis i tv-rutan?

– Och varit intresserade igen, menar du?

Ja, precis.

– Nej. De har bara hört av sig och önskat lycka till.

På vilket BB tog du dina första andetag?

– Det i Värnamo.

Berätta om din barndom.

– Den var helt fantastisk. Jag har en väldigt kärleksfull familj som verkligen ställt upp för mig hela livet – och sett till att jag haft det gott. Tre systrar…

Vilken är den största motgången du haft?

– Jag och mitt ex hade problem att skaffa barn. Det var väldigt jobbigt. Det var inget fel på mig, så att säga, men det tärde på relationen. Utöver det har jag förlusterna av mina mor- och farföräldrar varit väldigt tuffa.

Vad är du mest sugen på: barn eller bröllop?

– Barn. Gifta mig kan jag göra, men det ska vara med rätt person. Helst i kyrka. Kanske Nydala Klosterkyrka som ligger en bit bort.

Vilken kändis vill du gärna ha som bestman på bröllopet?

Annons

– Clint Eastwood, jag tycker han är för jävla bra. Nu är han gammal och skröplig, men jag älskar honom.

Davids utseendeförändring – gick ner 10 kilo

Vilken maträtt kan du nästan laga i sömnen?

– Panerad gös med potatismos. Det kan jag äta åtta dagar i veckan, (skratt). Sedan äter jag allt som jag jagar i skogen. Har man förresten ätit rådjursfilé och älginnanlår och gösfilé i flera veckor, så kan det vara rätt gott att ta sig en falukorv. Kött gillar jag mest, jag skulle inte klara mig utan det. Då skulle jag riva ner tapeterna. Hämtade precis 50 kilo älgkött, jag är med i olika jaktlag. Hoppas inte ungarna man får blir vegetarianer, det vore otrevligt.

Vilken utseendemässig förändring gjorde du senast?

– Jag opererade mina ögon så jag blev av med glasögonen. Och så gick jag ner tio kilo. Sedan blev det en jävla massa matchningar på Tinder. Fan att det är så…

Tjejer gillar inte glasögonormar, David.

Annons

– (Skratt). Jag har heller aldrig varit bekväm med glasögon. Sedan jag slapp dem har jag märkt en jättestor skillnad, det är lättare att få napp på tjejer. Fast fan vad ont operationen gjorde. Ont så in i helvete. Tårarna sprutade!

Hur hoppas du att ditt liv ser ut om fem år?

– Jag hoppas att jag är gift och har två barn. Ett i alla fall.

Slutligen David, vad skulle du välja: träna Kung-fu med Snål-Ove från Solsidan och få en smäll rätt på käften, ge ifrån dig ett ångestvrål varje du ser en ekorre eller krullpermanenta håret och färga det rött?

– Ta ekorren, det passar mig bäst.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Annons