Tilde de Paula Ebys första ord efter kritiken mot nya programmet Tilde

Tilde de Paula

Det var i våras som TV4 berättade att Tilde de Paula Eby skulle få sin alldeles egna talkshow, och i fredags var det äntligen dags för premiär. Men efter avslöjandet möttes kanalen av stark kritik från tittarna. Nu bryter programledaren tystnaden efter kritiken.

TV4-profilen Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära programledare och har genom åren lett stora program som När & Fjärran, Let's dance och Nyhetsmorgon. Sedan två år tillbaka leder hon också aktualitetsprogrammet Efter fem och i samband med att hon nu varit i tv-rutan i nästan 25 år tilldelades hon även sin alldeles egna talkshow på bästa sändningstid.

Programmet heter Tilde och gick av stapeln i fredags, och i premiäravsnittet gästade inga mindre än Darin Zanyar, 34, Mark Levengood, 57, och vänsterpartisten Nooshi Dadgostar, 36. Men trots att det är många som har sett fram emot det nya programmet är det flera som inte är riktigt helt nöjda med hur det har blivit.

Nu bryter programledaren tystnaden efter kritiken mot nya programmet.

Exklusivt
BAKOM KULISSERNA Marias avslöjande om Martin

Tittarnas kritik mot Tilde de Paula Ebys nya talkshow Tilde

Det var i våras som TV4 gick ut och berättade om deras nya satsning Tilde. De berättade då att talkshowen skulle direktsändas från Junibackens terass i Stockholm under sommaren och att det skulle bli ett program där intressanta gäster och samtal ska stå i fokus. Dessutom skulle det bjudas på musikframträdanden av några av Sveriges främsta artister. Den nya programidén togs emot fint av tittarna och även Tilde de Paula Eby själv kommenterade den stora nyheten.

– Äntligen får jag prata om programmet vi arbetat så intensivt med ett tag nu. I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket så klart känns jättekul, sa hon då i ett pressmeddelande.

Men redan innan premiären i fredags började tittarna plötsligt kritisera TV4:s nysatsning samt valet av programledare. Anledningen var nämligen att de tyckte att Tilde har varit med i så mycket på senaste tiden.

”Hur kommer det sig att Tilde får starta upp nya program och även vara programledare i så mkt. Känns som det är hon som styr tv4? Missförstå mig rätt Jag tycker om Tilde, men det måste ju finnas fler personal på 4an”, skrev bland annat en tittare då.

”Hon är underbar programledare. Men vi har sett henne tillräckligt tycker jag. Det är trevligare med ett nytt ansikte tycker jag”, skrev en annan.

Tilde de Paula Ebys första ord efter premiären av nya programmet

Men nu har programmet äntligen haft premiär och på sin Instagram bryter Tilde nu tystnaden efter den stora dagen.

”Tack! Framförallt till mina allra första gäster Darin Zanyar, Nooshi Dadgostar och Mark Levengood för att ni bjöd på er själva! Och till er som tittar, hejar och peppar!” skriver hon under ett bildspel från programmet.

LÄS MER: Jessica Almenäs pik till sonens bonusmamma Sofia Geite - orden inför alla: "Hur?"

LÄS MER: Därför mörkar TV4 vilka som gästar nya programmet Tilde – hela sanningen

FOTO:

Senaste nytt