tilde de paula eby

Tilde de Paula Eby lämnar TV4 efter alla år – därför försvinner hon helt

Tilde de Paula Eby med kollegorna Axel Pileby och Maximilian Artell

Tilde de Paula Eby har länge varit en tittarfavorit i Efter fem och Nyhetsmorgon. Men nu berättar hon att hon ska försvinna från tv-rutan.
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Som så många vet har det populära programmet på TV4, Nyhetsmorgon, genomgått stora förändringar på senaste. Programmet är numera förlängt med två timmar för första gången sen starten av programmet som var för 30 år sedan.

Det var igår som programmet sändes med de nya tiderna för första gången. Tanken är att tittarna ska få ta del av mer innehåll, vilket Nyhetsmorgons chef, Björn Persson syftar på.

– Det har bubblat av idéer kring både arbetssätt och innehåll och nu ser vi fram emot två timmar mer av allt som tittarna gillar, säger Persson.

Det kommer alltså finnas mer utrymme för populära inslag men också helt nya gäster i form av experter och även nya ämnen och paneler. Vilket vi kan se varje vardag från 05:45-12:00.

Men ett annat populärt program på TV4 är Efter fem som leds av de folkkära ljushuvudena, Tilde de Paula Eby, 49 och Axel Pileby, 34.

Efter fem gänget - Tilde de Paula Eby, en stark favorit

Vi kunde länge se Tilde i Nyhetsmorgon men år 2018 var det dags för henne att satsa på nya grejer, nämligen Efter fem.

Programmet sänds 17:00-19:00 vardagar och vi får ta del av de senaste nyheterna, gott snack och mycket skratt.

Efter fem har blivit en riktigt succé och bortsett från Tildes kollega och kompanjon, Axel, ser vi henne med Anna Brolin, 42, Henrik Alsterdal, 42 och Maximilian Artell, 31 med jämna mellanrum.

Men tråkigt nog berättar Tilde nu för Femina att hon kommer försvinna från tv-rutan i jul. Då Efter fem ska börja sändas även på söndagar från och med i vår kan man undra vad Tildes beslut beror på.

Vad det beror på hittar du nedan!

Tilde de Paula Eby lämnar TV4 i jul

Tilde är som sagt 49 år och i november fyller hon 50. Hälften till 100 är ju riktigt stort. För Femina berättar hon om hur det känns:

– Det känns fantastiskt – det är ju hälften av 100! Jag är jätteglad. Det är skönt att bli 50, om man bara får vara frisk. Det är många som har ångest över att bli äldre, men då brukar jag säga att det är bra mycket bättre än alternativet. Jag är tacksam för varje år jag får, det kan man inte ta för givet.

Anledningen till varför Tilde försvinner från tv-rutan i jul beror alltså på att hon ska ta lite ledigt och fira med nära och kära.

– Jag tänker på riktigt att jag ska fira i en månad. Bara få vara ledig och vara tillsammans med vänner och familj. Det man vill ha mest är ju umgänge med folk man tycker om, så jag satsar på det, berättar Tilde för Femina.

FOTO: TV4/ INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN