LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marcus Noterius lämnar – nu berättar han om beslutet

07 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Marcus Noterius
Marcus Noterius har varit i Nyhetsmorgon i flera år och är minst sagt omtyckt.
I och med att Nyhetsmorgon förlängs är det en hel del förändringar.
Annons
Marcus Noterius skadad efter olycka i Nyhetsmorgon – första ordenBrand logo
Marcus Noterius skadad efter olycka i Nyhetsmorgon – första orden

Att lyckas framföra roande och innehållsrika nyheter är något som tv- reportern Marcus Noterius, 46, är proffs på. I Nyhetsmorgon kan vi se honom när han tar sig an olika uppdrag som nog flera av oss inte skulle våga.

Med sin långa karriär i TV4 syns han numera en gång i veckan i Nyhetsmorgon och har blivit en folkkär profil.

I en tidigare intervju med Hänt berättar Marcus att han faktiskt inte är så modig som nog många skulle tro:

– Jag är inte så modig egentligen, jag är ganska feg för höjder och fart. När jag är på Liseberg eller Gröna lund med mina barn så åker jag inga karuseller alls med mina barn. Jag är rätt feg så där men det har blivit en grej i jobbet att jag testar på lite galna grejer ibland för jag tänker att det blir säkert rolig tv, berättade Marcus tidigare.

Annons

Som många trogna nyhetstittare vet, kommer Nyhetsmorgon att vara två timmar längre framöver, alltså från 05:45 till 12:00 på vardagar. Med bland andra stjärnorna och kollegorna Steffo Törnquist, 66, Maria Forsblom, 36, Martin Järborg, 43, Sebastian von Sivers Haage, 35, Soraya Lavasani, 40 och Jenny Alversjö, 48 är det alltså mycket nytt som står på agendan.

Nyhetsmorgon förlängs – Här är anledningen

Fredagen den 7 oktober var det sista dagen som Nyhetsmorgon sändes som vanligt. Från och med måndag den 10 oktober alltså programmet att förlängas med två timmar.

Efter att Malou von Sivers, 69, lagt ner sitt program finns det mycket mer utrymme som går att fylla ut med annat, något som Björn Persson, nyhetschefen för Nyhetsmorgon berättar om för Aftonbladet.

– Det finns en stor efterfrågan för det och vi tror att vi kommer att kunna erbjuda det många vill ha vid den tiden, ju mer vi kommer in i själva nyhetsdagen, berättar Björn för Aftonbladet.

Annons

Även programledaren Martin berättar för Aftonbladet att programmet kommer vara densamma som tidigare:

– Det är samma program hela vägen, men med tanken på tiden på dygnet är det möjligt att det finns presskonferenser som är i gång.

Anledningen som ligger bakom beslutet är konkurransen om strömningstjänsterna och därav vill TV4 lägga krut på live-sända nyhetsprogram av högsta rang.

Martin fortsätter med att berätta om möjligheterna för tittarna:

– När du kan välja att titta på vad som helst, när som helst, då är det ”live” som fortfarande regerar i tv-världen. Det som händer här och nu. Och nu blir det mer av det.

Det kommer som sagt bli en stor förändring för de medverkande men även flera möjligheter. Någon som också fått en möjlighet tidigare är vår käre Marcus som lämnade landet för nya äventyr.

Marcus Noterius lämnar – berättar om beslutet

Marcus berättade tidigare i våras att han skulle medverka i programmet Fångarna på fortet. I P4 berättade han att det var en dröm om gick i uppfyllelse:

– Det är skithäftigt att få vara med och jag tror att det kommer bli ett minne för livet, berättade han då.

Nyfikna tittare har också undrat om när han kommer dyka upp på Fortet. Och tittarna verkar få hålla sig till tåls. På sin Instagram avslöjar nu Marcus att programmet som han medverkar i kommer att sändas först senare år, eller i början av nästa.
”Om det är sändningsbart överhuvudtaget”, skriver han skämtsamt på Instagram.

FOTO: TV4, INSTAGRAM, YOUTUBE

Annons