ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Steffo Törnquist tar över – sanningen om TV4-profilen i Efter fem

12 sep, 2022 
Tilde de Paula Eby och Steffo Törnquist
Steffo Törnquist har är en välkänd Nyhetsmorgon-profil.
Men nu syns Steffo i det populära programmet Efter fem:s kanaler.
Varför då?
Annons
Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Journalisten Steffo Törnquist, 66, är en av Nyhetsmorgons mest rutinerade programledare. Tittaren har kunnat se honom i tv-rutan som programledare i hela 25 år och han är minst sagt uppskattad hos tv-tittarna.

Han har jobbat för TV4 sedan sin start och har blivit starkt hopkopplad med Nyhetsmorgon där han varit en av favoriterna under många år. Dessutom har han haft sina egna koncept på kanalen med program som Steffo - din tröst i natten och Steffoslustjakt. Här hade han minst sagt ett stort inflytande då han både producerade och programledde programmen.

I Nyhetsmorgon har han blivit en känd duo tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, 50. Radarparet har lett tittarna genom mornarna i hela 16 år. Men nu är det andra puckar – nu ser vi Steffo oftast tillsammans med Sofia Geite, 40.

Annons

Steffo Törnquist framtidsbesked – då går han i pension

Men den populära profilen har under hela året börjat hinta om att pensionen börjar närma sig – ett besked som gjort många tittare besvikna.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, förklarade han för ett år sedan i en intervju Hänt.

När vi träffade honom i somras kunde han bekräfta hur hans framtid i Nyhetsmorgon ser ut – han kommer nämligen delvis gå i pension nu när valet snart är över.

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, säger han.

Steffo dyker upp i Efter fem – här brukar vi inte se honom!

Nu dyker Steffo däremot upp i på ett ställe där vi inte brukar se honom, nämligen i det populära programmet Efter fem:s Instagramflöde.

Annons

I inlägget meddelar avsändaren Efter fem att Steffo tillsammans med Sofia Geite tar över sändningen och fortsätta att bevaka det pågående riksdagsvalet.

För att förtydliga detta, så sänder alltså TV4 just nu varken Nyhetsmorgon eller Efter fem som vanligt. Detta med anledning av specialinsatt valbevakning av det svenska riksdagsvalet 2022, som just nu ser ut att avgöras på onsdag.

Inläggen på Instagram har däremot förvirrat tittarna, som inte är vana att se Nyhetsmorgon-profilerna i Efter fem-flödet.

När vi når Steffo är han noga med att poängtera att han inte sänder i Efter fem. Så här skrev han när vi frågade:

– Det var inte Efter fem. Det var TV4:s eftervalsprogram.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons