LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarilska efter händelsen med Steffo Törnquist och Jimmie Åkesson

01 sep, 2022 
Jimmie Åkesson och Steffo Törnquist
Steffo Törnquist möts av skarp kritik då TV4-tittarna anser att han betedde sig tvivelaktigt i torsdagens sändning av Nyhetsmorgon.
Det är en viss intervju som tittarna anser att programledaren skötte på ett ”oproffsigt” sätt.
”Känner mig otroligt besviken”, skriver en tittare på Instagram.
Annons
Adrian Macéus om pappa Johans insats i NyhetsmorgonBrand logo
Adrian Macéus om pappa Johans insats i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 66, har beslutat sig för att gå i pension efter valet. Då Steffo har programlett Nyhetsmorgon flera mornar i veckan under 25 års tid tycker han själv att det nu är dags att trappa ner.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa Steffo till Hänt i juni.

Steffo Törnquist i olycka under konferensen med kollegorna

Men innan dess är det valbevakning och under torsdagsmorgonen ledde Steffo skutan tillsammans med Maria Forsblom, 35. Sändningen kom att bli den första Steffo gjorde efter sin olycka tidigare i veckan. Det var nämligen under Nyhetsmorgons konferens som Steffo blev av med en tand.

Annons

”Stentuff konferens igår. Tanke mot tanke, ord mot ord, stegrande hetta och decibel. Plötsligt ett hastigt och lite brutalt bett mot revben, tandjäveln flög ut ur oktogonen och läkare konsulterades. Nu fick jag en ny framtand, men teknikern icke nöjd: ”en nyans för gul” väser hon. Återbesök kl 18. Adjö”, skrev Steffo när han berättade vad som hänt till en bild på sitt nya leende med nyinsatta tanden.

Men det var inte Steffos gaddar som blev fokuset bland tittarna under torsdagens sändning. Istället visade sig många TV4-tittare reagera på Steffos humör och bemötande mot en viss gäst.

TV4-tittarnas ilska efter händelsen med Jimmie Åkesson

Någon som gästade programmet var nämligen Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 43. I ett inlägg på Nyhetsmorgons Instagram har en bild på partiledaren delats och under denna regnar det in kommentarer om Steffos beteende.

”Steffo har som vanligt väldigt svårt att dölja sitt förakt när han inte håller med om saker. Tyvärr inte första gången”, skriver en person.

”Har steffo vaknat på fel sida idag. Dryg! Slutat titta nu...”, skriver en annan.

”Ska inte en programledare vara opartisk? Tycker att Steffo var oproffsig och förstörde sin chans, han kunde istället ställt bra frågor. Känner mig otroligt besviken”, skriver en tredje.

Hänt har varit i kontakt med Steffo som avböjer att kommentera.

FOTO: TV4

Annons