ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Steffo Törnquist om att gå i pension – nu bekräftar han: ”Orkar inte”

23 jun, 2022 
AvMichaela Mastad
Ebba S. Dahlman
Steffo
Steffo Törnquist är en av Nyhetsmorgons mest folkkära profiler.
Men nu möts vi av den tråkiga nyheten att tv-profilen kommer att gå i pension.
– Jag orkar inte två dagar längre, säger han till Hänt.
Annons
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pensionBrand logo
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

Steffo Törnquist, 66, har vi sett som programledare i tv-rutan i 25 år. Något som har gjort att han har blivit en slags ikon för morgonprogrammet Nyhetsmorgon.

Tv-profilen har arbetat på kanalen sedan start och har bortsett från Nyhetsmorgon haft egna program genom åren – pratprogrammet Steffo - din tröst i natten och Steffoslustjakt. Programmen var så kallade livsnjutar-dokumentärer som han både producerade och var programledare för.

I Nyhetsmorgon har tittarna ofta sett han tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, 49. Radarparet ledde programmet i hela 16 år tillsammans och de gjorde morgnarna framför tv:n till en fröjd att kolla på med mycket skratt och glädje. Nu ser vi Jenny leda Nyhetsmorgon själv på lördagar och Steffo har Maria Forsblom, 35, eller Sofia Geite, 40, vid sin sida.

Men efter 25 år på kanalen har Steffo nu meddelat att han kommer att gå i pension.

Steffo Törnquists avslöjande om det tidiga pensionsbeskedet

I en intervju med Hänt för ett år sedan berättade tv-profilen att han skulle stanna på Nyhetsmorgon valåret ut, det vill säga hela år 2022.

Annons

Men enligt honom själv var det oklart eftersom han inte riktigt litar på sig själv alla gånger.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul, förklarade han i intervjun med Hänt.

Steffo Törnquist bekräftar tråkig nyheten om hans framtid

Nyligen var det premiär för filmen Elvis på Rigoletto i Stockholm. En gäst som skymtade i vimlet var Steffo och i en intervju med Hänt på röda mattan bekräftade han en tråkig nyhet.

Nämligen att han kommer gå i pension efter valet och arbeta med Nyhetsmorgon en dag i veckan istället för två.

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, säger han.

Steffo intervjuas av Hänt på röda mattan
Steffo intervjuas av Hänt på röda mattan, på plats avslöjade han att pensionen närmar sig.

Tråkigt tycker vi på Hänt med mindre av Steffo i framtiden, men vi är lika glada över att han fortfarande kommer synas i tv-rutan till hösten!

FOTO: TT, TV4

Annons