LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Då lämnar Steffo Törnquist Nyhetsmorgon – tittarna i sorg: ”Får inte”

20 apr, 2022 
Steffo Törnquist
Steffo Törnquist är en av pionjärerna på TV4 och har arbetat på kanalen sedan start.
Men nu har tv-profilen meddelat när han kan tänkas lämna det folkkära Nyhetsmorgon.
Något som får tittarna i sorg.
Annons
Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”Brand logo
Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”

Steffo Törnquist är journalist, författare, producent och tv-personlighet som bland annat är känd för sin programledarroll i Nyhetsmorgon. Han är även igenkänd från serien Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, vilket dessutom är TV4:s första talkshow 1992–1993.

Han är tittarnas favorit och har lätt för skratt. Tillsammans med Jenny Strömstedt har han även utgjort en duo som minst sagt uppskattats av tittarna! Men efter över 30 år på kanalen har Steffo nu meddelat när han kan tänka sig lämna och tittarna är i sorg.

Nära relationen mellan Steffo och Jenny: ”Full tillit till henne”

I en intervju med Expressen från förra året berättade Steffo om relationen till Jenny Strömstedt. I samband med intervjun fick han frågan om han skulle lägg av ifall Strömstedt slutar.

Annons

– Kanske. Det som jag och Jenny har, det har jag inte varit med om förut. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga något eller vem som börjar. Vi har samma fåntratterihumor, men även starka journalistiska ryggmärgsreaktioner i skarpa lägen. Jag har full tillit till henne, och hon till mig, säger Steffo Törnquist.

Steffo
Journalisten och TV4-profilen Steffo Törnquist.

Steffos egna ord – då lämnar han Nyhetsmorgon: ”Något nytt”

Ifjol intervjuade Hänt den folkkära profilen och Törnquist meddelade då att han stannar på Nyhetsmorgon valåret ut – det vill säga hela år 2022. Därefter vet han inte.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, dvs 1,5 år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger han och fortsätter:

Annons

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på något nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul.

Tittarna i sorg – uttrycker oron på Steffos sociala medier

Steffo har ett stort intresse för resor. I många fall jaktresor. Ofta syns han iväg och många tittare och följare engagerar sig på tv-profilens sociala medier.

Men på en semesterbild som Steffo själv publicerat skriver flera tittare sin oro – att han inte får sluta.

”Sluta aldrig på Nyhetsmorgon du trevliga, glada Östgöte”, skriver en person i en kommentar.

”Du får inte sluta på Nyhetsmorgon du är så bra och glad och mysig gillar när Du är med”, hälsar en annan.

”Vad du än gör sluta inte på Nyhetsmorgon du gör mej glad fast du får gärna vara där med Jenny S för ni är absolut bästa paret även om du är bra med andra också så är JS bäst”, skriver en tredje person.

Du får inte sluta”, hälsar en fjärde.

Bästa Steffo vi hoppas du stannar i tv-rutan!

FOTO: TV4 / Jonas Ekströmer/TT

Annons