TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Jenny Alversjö sätter ner foten efter gästens kritik i Nyhetsmorgon

14 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-7765384?imageId=7765384&width=1320&height=1320&cropw=97.22&croph=100&x=0&y=0
Ebba S. Dahlman
Jenny i Nyhetsmorgon
TV4:s Nyhetsmorgon fyllde i onsdags 30 år, vilket firades med pompa och ståt i sändningen!
Men efter gästens attack mot programmet ifrågasätter Jenny Alversjö kritiken.
– Det här är hårda ord, säger hon i sändningen.
Annons
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstilBrand logo
Jenny Alversjö om jobbet på Nyhetsmorgon – Det är en livsstil

TV4:s älskade långkörare Nyhetsmorgon firade under onsdagmorgonen 30 år med ett specialavsnitt ner för en minnenas promenad.

Under de senaste trettio åren har programmet bjudit på underhållning, nyheter, matlagning, kulturspaningar, livemusik och en hel del roliga felsägningar i direktsändning.

Under onsdagsmorgonen fick flera kända TV4-profiler och återkommande gäster chansen att gratulera 30-åringen med en videohälsning.

Men alla var inte lika glatt inställda till tv-programmet och en av gästerna i soffan riktade hård kritik mot formatet och de osmidiga övergångarna mellan nyheter- och underhållningsinslag. Något som får programledaren Jenny Alversjö, 48, att haja till.

Då ändras Nyhetsmorgon – profilernas avslöjande efter alla frågor

Långköraren har dock, trots morgongästens kritik, en del förändringar i pipen. Tidigare i år presenterades två nya programledare; TV4-profilerna Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45, som hjälper till att stärka upp bemanningen när Nyhetsmorgons sändning snart förlängs med två timmar på vardagar.

Annons

Både Rania och Thomas har hoppat in som programledare under sommaren när den ordinarie programledarpoolen har haft semester. Men när kommer de båda att officiellt inta deras nya roller i tv-rutan? Och framförallt, när kan tittarna förvänta sig en två timmar längre sändning?

Jo, TV4 har hittills valt att vara väldigt kryptiska kring exakt när den historiska ändringen träder i kraft i praktiken. Vi har fått höra allt från ”Efter valet” och ”Innan årskiftet”, men också fått veta att det är många bitar som ska falla på plats dessförinnan.

– Det kommer bli mer av allting. Det kommer bli härligare och varmare. Det känns någonstans som att tittarna vill ha mer av Nyhetsmorgon, berättar Rania för Hänt på Kristallengalans röda matta.

När kommer programmet att förlängas, kan ni säga när exakt eller hinta om när det faktiskt blir realitet?

– Det drar väl igång i början av oktober. Det är ingen hemlighet tror jag, men för att vara lite schyssta mot våra chefer... och mot oss själva, så säger vi inte mer än så, skrattar Rania och Thomas som blev lite nervösa av frågan.

Jenny Alversjö sätter ner foten efter gästens kritik i Nyhetsmorgon: ”Hårda ord”

Jenny Alversjö och Thomas Ritter fick den stora äran att leda morgontittarna igenom födelsedagssändningen på onsdagen. För att belysa att det inte alltid är god stämning i morgonstudion gästar DN:s tv-kritiker Johan Croneman, 67, sändningen.

Annons

Johan har historiskt varit en högljudd kritiker av just Nyhetsmorgon. Thomas läser upp ett utdrag ur Johans krönika från 2019. Han läser:

"Nyhetsmorgon på TV4 tittar jag på om jag känner mig lite trött och vill somna om. De kan ju stå där i evigheters evighet och laga mat och testa viner och småmysa med sina gäster som knappt får en enda kritisk fråga. [...] Och så några uppstoppade studioankare som aldrig någonsin ställt en fråga som riskerat den goda morgonstämningen."

– Det här är hårda ord, konstaterar Jenny och pekar på storbildsskärmen bredvid soffan.

– Det låter som att du efterfrågar lite sämre stämning. Tycker du att vi har för trevligt?, frågar hon.

– Jag tror säkert att det är exakt vad era tittare vill ha på morgonen, men jag tycker att man skulle kunna vara lite skarpare i kanterna ibland, säger Johan Croneman då diplomatiskt.

Trots kritiken är stämningen mellan programledarna och kritkern ändå ganska god. vad tycker du? Se hela klippet här.

FOTO: TV4

Annons