Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nyhetsmorgon-profilen Marcus Noterius bebislycka – orden om familjen

23 jun, 2022 
Marcus Noterius med familj
Hänt möter Marcus Noterius. Han är doldisen som gör succé i tv-rutan som Nyhetsmorgons flygande och kanske mest galna reporter.
✔︎ Bröt revbenet i direktsändning
✔︎ Okända familjelivet och nytillskottet
✔︎ Tunga sjukdomskampen: ”Kramplösande sprutor”
✔︎ Då kliver han in som programledare i Nyhetsmorgon
Annons
Sorayas spännande avslöjande inför flytten till huset: "Komma in i familjen"Brand logo
Sorayas spännande avslöjande inför flytten till huset: "Komma in i familjen"

Han har blivit en av Sveriges kanske allra mest folkkära reportrar och klippen där han tar sig an utmaningar har förmodligen fått de flesta svenskar att någon gång dra på smilbanden. Hänt möter nu Marcus Noterius, 46, Nyhetsmorgon-reportern som de flesta känner igen som ”han som åkte rullskidor i skateramp och kraschade totalt”.

Marcus har arbetat på TV4 sedan en lång tid tillbaka men det var inte förrän för ett par år sedan som han började göra inslag i Nyhetsmorgon från sin hemstad Östersund. Idag ser vi Marcus en gång i veckan då han har ett stående inslag på torsdagarna i morgonshowen.

– Jag är inte så modig egentligen, jag är ganska feg för höjder och fart. När jag är på Liseberg eller Gröna lund med mina barn så åker jag inga karuseller alls med mina barn. Jag är rätt feg så där men det har blivit en grej i jobbet att jag testar på lite galna grejer ibland för jag tänker att det blir säkert rolig tv. Och när jag gör det, jag som inte är så bra på grejerna så blir det kanske lite extra kul att titta på, säger Marcus i en intervju med Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag är mig själv och det är ganska opolerat. Som härom dagen när jag skulle upp i båten med sjöräddningen, jag är ganska stor, lite stel och halvklumpig så det blir lite roligt. Det är kanske ingen annan som gör de där grejerna. Sen tror jag att folk tycker att det är kul att jag testar på det jag pratar om.

Det här är Marcus Noterius

Ålder: 46

Bor: Östersund

Familj: Barnen Cain, 18, och Crisanna,17.

Gör: Reporter på TV4 och Nyhetsmorgon.

Vilket är det galnaste uppdraget du har tagit dig an för Nyhetsmorgons räkning?

– Det galnaste och kanske det dummaste jag har gjort är när jag åkte på den där hopprampen i Åre och kraschade. Då slog jag mig rätt rejält. Jag bröt ett revben och sen hade jag skrubbsår över hela ryggen, benen och armarna.

Marcus Noterius
Kraschen i Nyhetsmorgon tog hårt på Marcus. Foto: TV4

TV4-tittarnas oro för Marcus: ”Folk skriver stackars Marcus nu skickar TV4 ut honom”

När Markus kom fram till sjukhuset visste personalen direkt vad som hade skett, då de hade sett hela förloppet på direktsändningen – som även en rätt stor del av svenska folket. Idag har kroppen återhämtat sig men psykiskt känner Marcus fortfarande av den dramatiska händelsen.

Annons

– Jag tror att det satte sig för jag försöker ändå tänka lite mer på säkerheten nu. Man vill ju inte slå sig. Det var obehagligt faktiskt. När jag tappade fotfästet hann jag tänka att nu går det illa här. Jag tappade ju luften där också i direktsändningen, säger Marcus.

Marcus Noterius på sjukhuset
Marcus Noterius på sjukhuset efter olyckan. Foto: Privat

Finns det någon gång du har sagt att ”nej stopp det här kommer jag inte göra”?

– Jag ser ibland i kommentarerna att folk skriver ”stackars Marcus nu skickar TV4 ut honom, han får stå i snöoväder och han får åka ramp”. Men grejen är att 99 procent av grejerna som jag gör kommer jag på själv. Så det är mina idéer som jag föreslår.

Men när är gränsen nådd?

– Jag skulle inte göra om det där med att åka rullskidor i en ramp, det gör jag aldrig igen. Men annars vet jag inte, så länge det är säkert.

Annons

Familjelivet med sonen Cain och dottern Crisanna

Familjen, bestående av sonen Cain, 18, och dottern Crisanna, 17, oroas ibland över Marcus äventyrliga jobb-anda. Att få vara pappa är något som betyder otroligt mycket för Marcus.

– Det är spännande att se dem växa upp och bli fina bra människor. Nu tog min son studenten förra veckan och det va en otroligt stor dag. Samtidigt är det lite vemodigt såklart att de börjar bli vuxna och börjar stå mer på egna ben, säger Marcus och fortsätter:

– Kompisarna är viktigare och jag är inte lika viktigt. Jag har gjort så otroligt mycket med dem. Jag har byggt upp mycket av mitt liv och min tillvaro kring mina barn. Det är vemodigt att de blir vuxna även om man vetat att det ska ske hela tiden. Men man kan sakna den här tiden när de var lite mindre

Markus med barnen
Markus med dottern Crisanna och sonen Cain.

Att barnen framöver har planer på att flyga ur boet oroar inte Marcus för mycket, istället försöker han fokusera på att det är bra om de ser sig om i världen. Dessutom har han turen att få bebisgosa trots att hans egna barn är stora.

Annons

– Min ena syster fick barn härom dagen. Det var otroligt kul, jag har inte fått träffa den lille än men det hoppas jag snart få göra. Det är verkligen jättekul och min andra lillasyster har barn i skolåldern så honom brukar jag hänga med ibland. Följa med på simskolan och så där, det är kul att få återuppleva den tiden när barnen är mindre. Jag tycker verkligen det är härligt med barn. Barn är så spontana och härliga.

Du längtar efter barnbarn framöver låter det som?

– Det längtar jag efter absolut. Jag hoppas jag får barnbarn, det vet man ju aldrig men jag hoppas det.

Kärlekslivet håller Marcus däremot privat, idag är han frånskild.

– Vi är separerade och har en jättefin kontakt för barnens skull. Men vi har varit separerade sedan flera år.

Okända sjukdomskampen – tvingad till operation

Marcus är en frisk fläkt för det svenska folket och även i vårat samtal skrattas det för fullt. Men Marcus har också haft tuffare tider i sitt liv, häromåret genomgick han en tuffare sjukdomsperiod.

Annons

– Tidigare hade jag problem med gallan och hade gallstensanfall så det va rätt jobbigt. Det gör ju fruktansvärt ont, man vill bara krypa ur skinnet. Jag fick åka in ganska många gånger till akuten och få sprutor som är kramplösande. Jag fick även ett sånt anfall på ett flyg hem från Thailand en gång men jag opererades för två-tre år sedan. Då tog de bort gallblåsan och efter det har jag inte haft några problem. Däremot har jag lite problem med artros i mina knän och det är lite för tidigt för att få.

Marcus Noterius
Marcus tar sig an alla möjliga uppdrag i sina inslag. Foto: Privat.

Marcus Noterius om en programledarroll i Nyhetsmorgon

Framtiden ser Marcus ljust på, han hoppas på att det blir mer tv-tid när det gäller Nyhetsmorgon. I nuläget är han som tidigare nämnt bosatt i Östersund men då barnen nu blivit större finns absolut tankar kring att ta sig an jobb i Stockholm.

Annons

– Jag tycker att det är otroligt kul med Nyhetsmorgon, speciellt livesändningarna för det är sådan nerv. Så skulle jag få göra någon mer grej är jag öppen för det. Jag trivs väldigt rätt bra med min roll för det är helt fantastiskt när man får det här gensvaret från folk.

Om frågan kom, skulle du vara öppen för att kliva in som programledare i studion?

– Ja, absolut det är jag öppen för. Det är alltid kul med nya utmaningar jag gillar att testa nya grejer.

Vem av programledarna hade då varit drömpartnern?

– Förlåt, jag är tråkig där men jag tror att jag hade klaffat med vem som.

FOTO: TV4/Privat

Annons