Therese Lindgren bryter tystnaden om Naked Attraction: ”Skäms”

Therese Lindgren, Sofia Wistam

Det kontroversiella programmet Naked Attraction har delat publiken. Många tycker att programmet inte borde sändas medan andra visat sin uppskattning. Nu har även Therese Lindgren uttryckt sin åsikt.
Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"
0:32

Efter reklamen: Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

(0:32)

Slå på ljud

Naked Attraction har funnits i andra länder under många år och har nu även kommit till Sverige.

I programmet, som leds av Sofia Wistam, 56, får vi se nakna singlar bestämma vem de ska gå på dejt med baserat på utseendet. Det som däremot skiljer programmet från något som visats i svensk tv tidigare är att alla medverkande, utom Sofia, är nakna.

Programmet har varit väldigt omtalat och många har kritiserat att man ska döma en person baserat på kroppen. Ett exempel är Nour El Refai, 34, som i sin podcast förklarade att hela konceptet var ”fruktansvärt”.

– Det är så jävla fruktansvärt att man ska sitta och titta på när folk väljer bort kroppar för att de ser ut på olika sätt . Det är fullkomligt vidrigt i en tid av jättemycket ätstörda unga människor, och bara det här att välja bort kroppar..Jag tycker att det är så vidrigt, sa Nour i sin podcast.

Sofia Wistam om Naked Attraction – svarar på kritiken

I podcasten Wahlgren & Wistam, som Sofia har med Pernilla Wahlgren, 54, möter hon kritiken och förklarar att hon ser programmet ur ett annat perspektiv.

– Jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och tycker om det här programmet. Jag tycker det är fint att få visa upp de här kropparna, säger hon.

Hon berättar att hon själv har fått meddelanden från personer som tycker att programmet bidrar till skeva kroppsideal, men Sofia försvarar programmet.

– Jag har fått meddelanden om att "det här är kroppshets, min dotter har anorexia" och jag känner bara att "har du sett det här programmet?". Det är ju precis vad det inte är. Man ska ju titta på det här och känna att "jag är okej".

Therese Lindgrens ord om Naked Attraction: ”Skäms”

Åsikter om programmet har varit väldigt splittrade och nu uttrycker sig även Therese Lindgren om programmet. Hon delade en bild där hon tittar på Naked Attraction och förklarar att hon skäms över att titta men ändå vill se mer.

Jag skäms så mycket när jag tittar”, skriver hon och fortsätter:

En del avsnitt är SÅ stela och jobbiga att titta på men ändå vill jag se mer haha.”

Det är ännu inte bekräftat om det ska komma en andra säsong av programmet, men produktionen berättar att de åtminstone förbereder sig för det.

”Vi tittar på en castingprocess och planerar för en andra säsong, men huruvida Pdet blir en säsong 2 får vi återkomma till”, skriver Mathilde Albinsson, pressansvarig för programmet.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN