Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om Naked Attraction – efter hårda kritiken

Sofia Wistam, Pernilla Wahlgren, Naked attraction

Det nya programmet Naked Attraction har haft premiär och Sofia Wistam är programledare.
Nu berättar Pernilla Wahlgren vad hon egentligen tycker om vännens program.
– Helt i chock, säger hon.
0:32

Efter reklamen: Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

(0:32)

Slå på ljud

Det omtalade programmet Naked Attraction har haft premiär och åsikterna är många.

Programmet går ut på att singlar söker kärleken men på ett litet annorlunda sätt. En person blir nämligen introducerad för fem nakna kroppar och ska sedan välja bort en efter en för att tillslut gå på dejt med personen som blir sist kvar.

Programledare för programmet är ingen mindre än Sofia Wistam. Nu berättar vännen Pernilla Wahlgren vad hon tycker om hela konceptet.

Sofia Wistam om Naked Attraction – svarar på kritiken

Programmet har mötts av en hel del kritik. Många anser nämligen att Naked Attraction bidrar till skeva kroppsideal och att det är osmakligt med tanke på alla ätstörningar hos unga. Sofia håller däremot inte med. I podcasten Wahlgren & Wistam, som hon har tillsammans med Pernilla, berättar hon om sitt perspektiv på det hela.

Därför blev Sofia aldrig obekväm under Naked Attraction: "Har sett en del"

Se klippet här!

– Jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och tycker om det här programmet. Jag tycker det är fint att få visa upp de här kropparna, säger hon och fortsätter:

– Jag har fått meddelanden om att "det här är kroppshets, min dotter har anorexia" och jag känner bara att "har du sett det här programmet?". Det är ju precis vad det inte är. Man ska ju titta på det här och känna att "jag är okej".

Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om Naked Attraction: “Helt i chock”

Men vad tycker Pernilla om programmet då? I podcasten berättar hon att hon faktiskt har sett ett avsnitt av Naked Attraction, men att hon kände sig väldigt obekväm.

– Jag var helt i chock efter att jag hade sett det första gången. Liksom vad är det jag tittar på? Nu har jag sett hela första avsnittet och det jag vill säga är att det är fortfarande märkligt för mig. Det är så ingående, det är närbilder på könsorgan. Men jag tycker att du är så otroligt modig och avväpnande som programledare, för du står där och bara "kom så går vi fram lite närmre" och jag känner att nej, jag kan inte ens titta, berättar Pernilla och fortsätter:

– Så jag kan inte säga att jag njuter av att sitta och titta på det, men jag tycker att det är spännande.

FOTO: Discovery+

SENASTE NYTT!