Här är allt du vill veta om nya dejtingprogrammet Naked Attraction Sverige

Naked Attraction Sverige

År 2022 har ett nytt dejtingprogram premiär på discovery+.
Det heter Naked Attraction Sverige, och något som skiljer sig enormt från andra dejtingprogram är att deltagarna som medverkar är helt nakna.
Här kan du läsa mer om det nya programmet!
Här är vinnarna av True love Sverige – Se klippet här
0:57

Efter reklamen: Här är vinnarna av True love Sverige – Se klippet här

(0:57)

Slå på ljud

Människan har i tusentals år baserat sitt val av partner på dessa instinkter, men med tiden har yttre faktorer börjat påverka våra val mer och mer.

Något som varit på tapeten är att sociala medier allt mer förmedlar orealistiska skönhetsideal, något som kan påverka människans syn på vad som faktiskt är attraktivt.

Vissa forskare och psykologer menar på att det skulle vara enklare att hitta den rätta kärleken om man direkt skulle gå på den nakna sanningen. Stämmer det? Det får vi se snart i nya tv-programmet Naked Attraction Sverige discovery+.

Vad ska nya programmet Naked Attraction Sverige handla om?

Naked Attraction är ett dejtingprogram som tagit hela världen med storm. I programmet söker singlar kärleken under lite annorlunda förutsättningar. De dejtar i en omvänd ordning. Hur? Singlarna blir direkt introducerade för en spritt språngande naken person. Kan det vara en potentiell partner?

Programkonceptet har gjort stor succé i flera länder med anledning av att Naked Attraction lyfter och hyllar alla kroppars unika skönhet, vilket gör att de bryter fördomar kring kroppsideal och normer.

Från början skapades konceptet med syftet att undersöka hur vi människor kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner.

– Jag ser att Naked Attraction Sverige har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld, säger Aurora Brännström som är sexualupplysare vid RFSU och ingår i redaktionen och castingprocessen. Hon fortsätter:

– Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle idag.

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction Sverige 2022

Som många andra program så behöver även Naked Attraction Sverige en programledare. Och personen som fick det hedersuppdraget är ingen mindre än erfarna programledaren och profilen Sofia Wistam, 55.

– Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen, säger Sofia Wistam och fortsätter:

– Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna, säger Sofia Wistam.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

När har Naked Attraction Sverige premiär på discovery+?

Castingprocessen har nyligen dragit igång, vilket betyder att inspelningarna av Naked Attraction Sverige inleds inom kort.

Programmet produceras av Baluba, som bland annat står bakom SVT-succén Gift vid första ögonkastet.

FOTO: discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN