Naked attraction-Alexanders avslöjar okända samtalet – Sofia Wistams fräcka uppmaning

Naked attraction-Alexander Rooth. Sofia Wistam.

Tv-programmet Naked attraction gjorde nyligen svensk tv-debut.
En av deltagarna i programmet var 25-åriga Alexander.
Nu berättar han för Hänt om det hemliga samtalet med programledaren Sofia Wistam – och hennes fräcka uppmaning!
Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"
0:32

Efter reklamen: Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

(0:32)

Slå på ljud

Det kontroversiella dejtingprogrammet Naked attraction har kommit till Sverige. I hopp om att hitta kärleken ska en person, välja en av fem modiga deltagare att gå på dejt med. Men till skillnad från andra dejtingprogram vi tidigare har sett är alla deltagande nakna.

Huvudpersonen ska, genom att enbart betrakta de andras nakna kroppar, välja en person som denne vill gå på dejt med. Twisten i slutet av programmet är att även ”väljaren” måste plocka av sig kläderna.

Den som vinner dejten, får då gå på en påklädd träff med huvudpersonen. Ett annorlunda koncept som har väckt en hel del reaktioner från tittarna kan man konstatera!

Ödesbeskedet för Naked attraction – nu avslöjas programmets framtid

Programmet har varit framgångsrikt i andra länder tidigare, och nu även ett av de mest omtalade programmen i Sverige. Men det är långt ifrån alla som är sålda på konceptet; att bedöma främlingars nakna kroppar och zooma in på könsorgan i tv.

En av de som kritiserat programmet är Carolina Gynning, 43, som, i den egna podcasten, berättade att hennes mamma Agneta Gynning, 70, började följa programmet, men inte fastnade för programidén.

– Agneta har börjat titta på tv-programmet Naked attraction och hon säger att det är helt förfärligt, säger Carolina.

Även om många kritiserat Naked attraction berättar discovery + för Hänt att programmet har varit extremt framgångsrikt och ligger i topp bland de mest streamade programmen i Sverige just nu.

Naked attraction har gjort succé i flertalet länder, som England, Finland, Danmark, Italien, Polen, Tyskland, Norge och så även i Sverige. Den svenska upplagan har blivit en riktig tittarsuccé, ligger i topp över mest streamade program och har presterat mycket starkt på samtliga plattformar under hela säsongen”, skriver Mathilde Albinsson, pressansvarig för programmet, till Hänt.

Vidare förklarar hon hur de ligger till i processen för en ny säsong av tittarsuccén.

”Vi tittar på en castingprocess och planerar för en andra säsong, men huruvida det blir en säsong 2 får vi återkomma till”, skriver hon.

Dejtingprogrammet Naked attraction har blivit en riktig snackis och vattendelare i tv-Sverige.

Dejtingprogrammet Naked attraction har blivit en riktig snackis och vattendelare i tv-Sverige.

FOTO: discovery+

Naked attraction-Alexanders avslöjande – okända samtalet med Sofia Wistam

I programmets andra avsnitt medverkar spelprogrammeraren Alexander Rooth, 25. I en tidigare intervju med Hänt berättade Alexander att han och en annan ”väljare” Ilona Eskfält, 31, fann varandra under inspelningen, trots att produktionen försökte hålla dem isär.

– Vi är båda från Malmö, men vi åkte upp för en audition ihop. Utan att vi kände varandra tog vi samma plan, men sen skulle vi dela en taxi till kontoret och där började vi prata ihop oss, berättade Alexander då.

Nu avslöjar han dessutom att produktionens kanske viktigaste person, programledaren Sofia Wistam, 56, även hade saker att säga till om gällande hans beteende i programmet.

I en intervju med Hänt berättar han nämligen att Sofia gav honom tydliga direktiv inför programmet. Under ett hemligt samtal ska hon nämligen ha koordinerat outfit med Alexander. Detta för att undvika att han och Sofia skulle vara för likt klädda.

Alexander berättar också för oss att Sofia var både trevlig och proffsig. Det måste vi som Naked attraction-fans också hålla med om!

FOTO: discovery +, Cornelia Nordström/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN