Familjens hårda markering – efter sonens medverkan i Naked Attraction

Exklusivt

Alexander Rooth är en av deltagarna som sökt efter kärleken naken i tv.
För Hänt berättar han nu om hur familjen reagerade på att han skulle näcka framför svenska folket i Naked Attraction.
– Det är pinsamt att deras familjemedlem ställer upp, säger Alexander.
Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"
0:32

Efter reklamen: Sonens starka reaktion till Sofia inför Naked Attraction: "Hellre dör jag"

(0:32)

Slå på ljud

Programmet Naked Attraction har väckt stor uppmärksamhet sedan det kom till Sverige. Svenska folket har både kritiserat och hyllat programmet där dejtingsugna singlar klär av sig spritt språngande nakna i tv.

Sofia Wistam, 56, som programleder Naked Attraction, har tidigare berättat att produktionen låg på henne ordentligt om att prata ingående om könen hon hade framför sig i studion.

Så reagerade deltagaren Alexanders familj på hans med

Det är helt enkelt en något annorlunda situation som både deltagarna och programledaren står inför när de medverkar i programmet. Både singlarna i boxarna och personen som får välja dejt klär av sig nakna i programmet.

Men vad tänker egentligen vänner och familj till deltagarna om att de medverkar i dejtingserien? För Hänt berättar nu deltagaren Alexander Rooth, 25, hur hans familj reagerade när han berättade om sin medverkan.

– Jag berättade innan så det inte skulle bli en chock, så de var beredda på det. Min lillasyster var med mig hela vägen också. Men det var ju chock då när jag berättade. Att det kommer bli pinsamt för dem, att det är pinsamt att deras familjemedlem ställer upp. Men då sa jag det att det här är mitt val och jag tänker göra det, säger Alexander till Hänt.

Varför tror du att de tycker det är pinsamt?

– Det är svårt att säga varför, jag är inte dem. Jag är mycket mer utåt än vad de är också. Men jag tror väl att det är pinsamt med nakna kroppar idag och det är pinsamt när det är någon man känner framför allt.

Anders Svensson "Naked Attraction blir spännande"

Se klippet här!

Familjens drag – hintade om att ta avstånd

När familjen hade fått smälta nyheten blev de allt mer stöttande, men en familjemedlem hade något svårare att förstå idéen.

– Min äldsta syster som är 36 var nog mest stöttande och tyckte det var en rolig grej. Så hon och min lillasyster gav väl med sig men mamma är fortfarande lite skeptisk.

Även om Alexanders systrar idag har accepterat hans beslut så hintade de till och med om att ta avstånd från brodern.

– De skojar lite, min syrra sa till exempel att hon skulle byta efternamn. Men det är bara på skoj. När programmet väl kom ut så tyckte hon att jag var ganska fin och sa bra grejer.

Foto: Discovery+

SENASTE NYTT!