Tarja Stenmarks stora oro för maken Ingemars hälsa

Ingemar Stenmark

Ingemar Stenmark har sedan länge skrivit in sig som en skidlegendar i den svenska idrottshistorien.
Men den hårda träningen har tagit hårt på Ingemar och nu berättar han om hustrun Tarjas oro.
– Hon har sett konsekvenser av sådant, säger han till Sportbladet.

Skidlegendaren Ingemar Stenmark, 64, har en lång och framgångsrik karriär i bagaget. Redan som 17-åring tog han hem tunga vinster och är än idag en av Sveriges absolut kändaste elitidrottare. 2015 visade Ingemar svenska folket att åldern inte är ett hinder då han deltog i Let's dance och dansade sig hela vägen till första plats.

LÄS MER: Därför försvinner Renées brygga helt

Men den hårda träningen har lämnat sina spår och Ingemar har i flera intervjuer berättat om de krämpor han dragits med på senare år. Bland annat har han drabbats av flera diskbråck och för sex år sedan opererades Ingemar även för hjärtfladder – något som både han och läkarna kopplar till den fysiska press som Ingemar utsatt sin kropp för genom åren.

– Jo, man tror att det kan ha med det att göra. Vänster förmak har blivit för stort och det där tändsystemet klarar inte av de stora förmaken. Det är ganska vanligt bland Vasaloppsåkare och de är ju vältränade, säger Ingemar Stenmark i en intervju med Sportbladet.

Hemliga bröllopet med Tarja Stenmark

Men det är inte bara den fysiska hälsan som har tagit stryk av Ingemars framgångar. Även privatlivet har blivit lidande och i intervjun med tidningen berättar Ingemar om sin relation till dottern Nathalie Stenmark, 36, som idag bor i USA. Mellan 1984 och 1988 levde Ingemar med Ann Ufhagen som han även har dottern tillsammans med. Då Nathalie kom då Ingemar var på toppen av sin karriär var han dock inte speciellt närvarande under hennes barndom och idag har de inte någon närmare relation.

Ingemar Stenmark tillsammans med dottern Nathalie.

Idag lever han tillsammans hustrun Tarja Stenmark som han 2008 även fick dottern Iza Stenmark tillsammans med. För ett par år sedan beslutade sig paret även att överraska sina gäster på en gemensam födelsedagsfest genom att gifta sig.

– Det var en överraskning för alla gäster som var där, säger Ingemar till Sportbladet.

Hustrun Tarja Stenmarks oro

Även i den här relationen ställer dock Ingemars karriär till med problem. Denna gången är han för visso hemma men oron för hälsan har tagit hårt på hustrun Tarja. Trots att Ingemar själv aldrig varit speciellt orolig för sina hjärtproblem menar han att hustrun varit betydligt mer uppskakad.

– Jag gjorde en sådan där elkonvertering innan jag gjorde min ablation, det innebär att man får en elstöt så att hjärtat startas om. Det var hon mer orolig för, hon har jobbat som undersköterska så hon har sett konsekvenser av sådant.

Hustruns rädsla verkar dock inte vara något som har varit något större samtalsämne hemma kring middagsbordet. Efter att ha fått frågan om hustrun i sitt arbete varit med om en patient med liknande sjukdomsbild där det gått mindre svarar Ingemar Stenmark:

– Ja, jag tror det. Jag ville inte fråga henne så ingående om det.

LÄS OCKSÅ: Mandelmanns försvinner efter svåra tragedin

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws ånger – sanningen om otroheten

FOTO: TT

SENASTE NYTT!