Ingemar Stenmark om sorgen över barnbarnet

Ingemar Stenmark berättar om hur vardagen ser ut under pandemin. Om dottern Nathalie som bor i Los Angeles och om hur jobbigt det är att inte få träffa sitt barnbarn.

Ingemar Stenmark, 64, är den norrländska skidlegendaren som har många framgångsrika vinster i bagaget. Har har briljerat på skidor sedan han var 17 år gammal och var mer eller mindre oslagbar under sin karriär. Men det är inte bara på skidor som han briljerar och kammar hem priser. När han medverkade i Let's Dance 2015 kammade han hem den berömda glasskon tillsammans med Cecilia Ehrling och vann därmed hela tävlingen.

Om vardagen i pandemin

Ingemar ses än idag som en av Sveriges främsta idrottsmän och är minst sagt folkkär bland befolkningen. Idag står varken skidåkning eller tv-inspelningar på hans schema. I en intervju med Trust Magazine berättar Ingemar tidigare om vardagen med hustrun Tarja Stenmark, 55. Bland annat om hur den har påverkats av den pågående pandemin.

LÄS MER: Lotta Engberg i tårar efter orden om doktor Mikael

– Egentligen inte så mycket. Vi bor numera på heltid i Sverige och Vaxholm och det är lite som att bo på landet. Min fru, som jobbar med massage och yoga, har fått pausa sin verksamhet, men det blir istället många möten på telefon för oss båda, säger han och fortsätter:

– Socialt har vi inte förändrat så mycket då vi inte umgås så flitigt med andra till vardags. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum.

Sorgen över att inte få träffa barnbarnet

I en intervju med Sportbladet berättar Ingemar dock om någonting som har påverkat honom med pandemin. Hans dotter Nathalie som är bosatt i Los Angeles har fått en liten dotter i höstas. Och på grund av corona så har Ingemar inte haft möjligheten att träffa henne.

– Det blir tyvärr inte att vi ses så ofta nu. Nathalie har dessutom en dotter också, Charlotte, som föddes nu i september. Henne har jag tyvärr inte träffat alls. Det känns konstigt, men jag får titta på bilder och vi använder Facetime mycket, säger han i intervjun.

Dottern Nathalie har tidigare berättat att Ingemar inte var hemma så mycket när hon var liten och det tar han igen med yngre dottern Iza idag.

– Jag var mitt uppe i karriären så jag hade inte så stort val. Det var synd för det är fantastiskt med barn. Nu med min yngsta dotter så är det fantastiskt att få vara med under uppväxten. På ett sätt är det synd att det blev som det blev, men det är som det är, säger han.

På frågan om det var något han reflekterade över när han var mitt uppe i karriären så är svaret nej.

– Nej, faktiskt inte så mycket. Det var mer nästa tävling. Men det är många föräldrar som reser mycket. Ska man vara riktigt bra så ska de väl inte ens vara på dagis, men då tappar de kontakten med andra barn, jag vet inte vad som är bäst.

LÄS OCKSÅ: Big Brother-Katti avslöjar – därför bråkar hon: ”Finns det något värre?!”

LÄS OCKSÅ: Penny Parneviks ovanliga namnbeslut för dottern – känslosamma detaljen