Tareq Taylor och ex-hustrun Kristina Taylors skilsmässoansökan avslöjad

Tareq Taylor till vänster. En bild från Kristina Taylors Instagram till höger.
Avslöjar

Ex-makarna Tareq och Kristina Taylor var gifta i 26 år innan de bestämde sig för skilja sig i september förra året.
Nu avslöjar Hänt vad som framgår i skilsmässoansökan.
0:57

Efter reklamen: Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julafton

(0:57)

Slå på ljud

Den folkkära tv-profilen Tareq Taylor, 52, är en framgångsrik kock och krögare. Han har varit kock i Stjärnorna på slottet under alla år som programmet har sänts och 2021 fick han den ärofyllda uppgiften att vara årets julvärd. I 26 år var han gift med Kristina Taylor men paret ansökte om skilsmässa månaden efter att de hade flyttat isär.

Nyheten om att Tareq och dåvarande frun Kristina skulle skilja sig kom under hösten 2021. De hade haft ett långt äktenskap men bestämde sig för att separera efter 25 år. När beskedet kom höll båda en låg profil då ingen av dem gillar att prata om sina privatliv offentligt. Men Tareq bröt tillslut tystnaden när han gästade podden TV-fabriken med Fredrik Ralstrand, 40.

– Jag är människa som alla andra. Saker och ting händer i mitt liv, precis som det händer saker i andras liv. Jag har valt att inte prata om det mest privata sakerna, av respekt till de som är involverade, sa tv-profilen i podden då.

Så fungerar en skilsmässoansökan

När ett par vill skiljas måste de ansöka om det i tingsrätten. När skilsmässopapprena sedan är inskickade blir de offentliga uppgifter.

Hänt har tagit del av de papper som Tareq och Kristina skickade in och kan nu avslöja vad de visar. I formuläret ska då de två som planerar att separeras svara på frågor om hur de tänker göra med vårdnaden om barn som är under 18, hur de ska fördela bostäder och bestämma vem som ska bo kvar om de lever under samma tak.

Tareq Taylors okända namnbyte

Se klippet här!

Det framgår i Tareqs och Kristinas skilsmässoansökan

Tareq och Kristinas ansökan skickades in i mitten på september år 2021. I en ansökan ska par välja om separationen ska ske med eller utan betänketid. I Taylors papper har de kryssat i att de inte vill ha betänketid vilket innebär att separationen sker direkt.

Eftersom Tareq och Kristina inte har barn under 18 år beslutades ingenting gällande vårdnad.

Vidare framgick det inte om ex-makarna beslutade något kring kvarsittningsrätt. Alltså vem som ska bo kvar och vem som måste flytta. Men vid ansökans tidpunkt stod de skrivna under olika adresser. Det kan vara en förklaring till att ex-makarna inte behövde besluta om kvarsittningsrätt.

Paret skrev att även att de beslutar själva hur de gör med bostaden tills att bodelningen är genomförd.

Tareq Taylors skilsmässoansökan.

Dokument från Malmös Tingsrätt.

FOTO: Malmö tingsrätt
Tareq Taylors skilsmässoansökan.

Dokument från Malmös Tingsrätt.

FOTO: Malmö tingsrätt

FOTO: TV4, Instagram

SENASTE NYTT!