LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tacoparets kris – tvingades fly efter bråket: ”Ville kasta ringarna”

11 mar, 2022 
AvOla Lagerström
Sofia Lindhe och Anton Pehrson från Gift vid första ögonkastet.
”Tacoparet” Sofia och Anton rök ihop ett storbråk i Gift vid första ögonkastet.
Nu avslöjar gravida Sofia att paret uppmanades av SVT att fly.
Annons
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"Brand logo
7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

Snart har det gått två år sedan Sofia Lindhe, 26, och Anton Pehrson, 30, träffades i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet.

Matchningen visade sig vara en fullträff. Snart kommer nämligen storken flygande med en bebis! Kring 19 april beräknas bebisen – en liten flicka – se dagens ljus.

– Snart sätter vi oss i bilen och åker mot Östersund och förlossningen, berättar ”tacoparet” som slagit ner sina bopålar i Åre.

Sofia och Antons nya ord om omtalade bråket

Om ödet velat annorlunda hade dock Sofias och Antons vägar aldrig mötts. För ÖP Magasin avslöjar Sofia att hon var ytterst nära att avstå sin medverkan i programmet. I elfte timmen, när hon redan var castad för produktionen, fick hon kalla fötter.

Annons

– Jag skulle ringa på morgonen och hoppa av, men då ringde Kalle som är en av experterna och ville ha ett möte och då var jag inne i karusellen igen, minns Sofia.

Det blev minst sagt dålig stämning när Anton läste upp textrader från artistens Björn Rosenströms låtar.
Det hela slutade med att Sofia grät av ilska.
Annons

Hon och Anton beskriver sin relation som dramafri, men midsommarafton 2020 brakade helvetet lös i form av ett jättegräl om en Björn Rosenström-låt vars textrader var sexistiska. Konflikten visades i SVT på bästa sändningstid.

– Avsnittet bröts mitt i det bråket och vi var verkligen jätteosams och ville kasta ringarna och dra därifrån! Då var det team Sofia och team Anton. När det sändes var det jättekonstigt för oss som då hade löst det och kommit väldig mycket längre, berättar Sofia vars känsloutbrott helt dömdes ut av tv-tittarna.

– Då flydde vi faktiskt till Åre. Produktionen tyckte att det kunde vara lämpligt att lämna Stockholm veckan som avsnittet sändes, avslöjar Anton i ÖP Magasin.

Sofia och Anton hittade tillbaka till varandra efter bråket i SVT och lever nu ett rosaskimrande liv. Snart föds parets kärleksbarn.

Makarna stortrivs i Åre där de bor i en bostadsrätt. Planen är att bygga eget hus, alternativt köpa tillbaka en fastighet som funnits i Sofias släktband.

Annons

– Det har varit mitt mål länge. Innan jag fyller 30 så vill jag köpa tillbaka huset i Duved som farmor och farfar byggde på 70- 80-talet. Nu är det en småbarnsfamilj som bor där, avrundar Sofia som ser fram emot att bli mamma.

Foto: Ulrika Malm/SVT & Privat

Annons