TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tabben i Masked singer – avslöjandet om Sjöjungfrun i direktsändning

29 apr, 2022 
SJÖJUNGFRUN, MASKED SINGER 2022
Det är bara några få insatta personer som faktiskt vet exakt vilka det är som gömmer sig under maskerna i Masked singer. Så minsta lilla ledtråd är ju något som gärna snappas upp av tittarna.
Nu har skaparen av maskerna gjort en tabbe.
Annons
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svararBrand logo
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

Masked singer 2022 är i full gång och vilka kändisar som gömmer sig bakom maskerna är något som engagerar svenska folket rejält. I kommentarsfält på sociala medier kryllar det av spekulationer, gissningar och teorier.

Precis som vanligt leds programmet av den folkkäre David Hellenius, 48. I expertpanelen sitter Felix Herngren, 55, Nour El Refai, 34, Måns Zelmerlöw, 35, och Pernilla Wahlgren, 54.

Hittills har vi fått se Karusellen, Mjukglassen, Fru Kanin, Astronauten och Riddaren avslöja sina identiteter och det blev minst sagt en chock i förra veckans avsnitt. Under Riddarens mask gömde sig nämligen skådespelaren Peter Magnusson, 47, som är en av David Hellenius allra närmsta vänner!

– Allvarligt, va?! Det här är ju helt otroligt. Peter Magnusson, han lurade oss alla! Jag hade ingen aning, sa David i programmet när Peter visade sig.

Annons

Bluffen i Masked singer avslöjad – inte direktsänt

Något som blev en snackis redan förra året, men som även kommit upp till ytan även denna säsong är att Masked singer lurar sina tittare på ett sätt. I programmet har man till exempel tackat för fina tittarsiffror för att få det att verka som att programmet sänds live.

Detta blev ett faktum för några veckor sedan när Nour saknades på en inspelning. I avsnittet efter så berättade hon att hon sett programmet hemma, vilket i princip är omöjligt med tanke på att programmet inte hade sänts när Nour sa de orden.

– Ja men jag såg ju programmet! Jag ringde ju in Johanna Nordström som gjorde ett fantastiskt jobb. Eller hur, det var väl en bra ersättare? Men jag har ju faktiskt tittat på hela programmet, så jag missade ju inte det, sa Nour i programmet.

Hur som helst så är gissningsleken i full gång och många tittare hemma i tv-sofforna är djupt engagerade i vilka det är som gömmer sig bakom de sagolika maskerna.

Annons

Skaparens tabbe i direktsändning – råkade avslöja kön

Mannen som ligger bakom maskerna och skapat dem är ingen mindre än Pelle Magnestam. Förra året vann han en Emmy för de otroligt välgjorda maskerna. När Pelle gästade Nyhetsmorgon berättade han lite mer om Sjöjungfrun och varför den är en av hans favoriter.

– Jag gillar sjöjungfrun jättemycket. Dels för att han... att hon sjunger så bra. Dels för att jag tyckte att det blev en dräkt som kändes som en egen varelse, att det inte kändes som en kostym riktigt. Hon blev jätte, jättefin!, sa Pelle när han var med i Nyhetsmorgon.

Men för de uppmärksamma tittarna så är det lätt att höra att Pelle först säger "han" om Sjöjungfrun, men ändrar sig sedan till "hon". Är detta yttterligare en ledtråd på att det kanske inte är en tjej som gömmer sig bakom masken?

På TV4:s Instagramkonto är även detta något som kommit upp till ytan.

”Älskar att skaparen av maskerna råkade säga han om sjöjungfrun innan han snabbt rättade sig till "hon".”, skriver en person och får stöd av många andra.

FOTO: TV4

Annons