Vem är Sjöjungfrun i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Sjöjungfrun i Masked Singer Sverige 2022
Exklusivt

Masked Singer Sverige 2022 är tillbaka på TV4!
Ännu en gång ska expertpanelen gissa vilka kändisar som döljer sig under de sagolika maskerna.
Här är alla ledtrådar om Sjöjungfrun!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Äntligen är Sveriges största gissningslek Masked Singer Sverige tillbaka på TV4! Och precis som i fjol består expertpanelen av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren. Denna drömkvartett ska under säsongen försöka lista ut vilka kändisar som gömmer sig bakom alla sagolika masker.

Vem är Sjöjungfrun? Alla ledtrådar

Vem är det som döljer sig under Sjöjungfrun-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Sjöjungfrun:

Avsnitt 1

Sjöjungfruns egna beskrivning:

– Mitt namn är sjöjungfrun och det här är hennes värld! Nu ska jag snart besöka er! Men jag har pendlat mellan olika världar förut. Att gå in i den här rollen har jag verkligen sett fram emot. Jag har alltid skapat karaktärer. Och jag vill göra något som ingen i hemlandet förväntar sig av mig.

– Hemlighetsfull har jag alltid varit. Vem jag är bakom maskeringen är det inte många som vet. Och det har ibland skapat drama!

– Jag har alltid simmat lite emot strömmen. Och jag är inte rädd för att ta till stora bokstäver. Men jag är faktiskt ingen diva, även om jag tillhört kungafamiljen. Jag vet inte alls vad jag ger mig in på, men mitt mål är att vara med ända till slutet. Till det som är vackert, finalscenen.

– Jag älskar att utmana mig själv, en del ser mig som en superhjälte. Mig passar det perfekt att vara på riktigt djupt vatten! Om de vill skratta, så låt dem! Showen har bara börjat!

Låt:

Demi Lovato – Stone cold

Möjliga ledtrådar:

Ombyten, Affischer med ”Sommaren med Sjöjungfrun”, ”Micke & Sjöjungfrun” och ”Ingen kan älska som Sjöjungfrun”, hattar, stora bokstäver, muffins/bakverk

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Åh herregud vilken röst alltså, det här måste vara en sångerska. En person som är väldigt cool och bott i USA är Izabella Scorupco.

Pernilla Wahlgren: – Jag var också inne på det, men kan det vara så enkelt? En annan snygg tjej som har gjort väldigt mycket olika saker är Hannah Graaf.

Måns Zelmerlöw: – Jag hakade upp mig på att du sa ”till det som är vackert”. Och den som spelar huvudrollen i den filmen är Alicia Vikander.

Nour El-Refais ersättare Johanna Nordström: – Jag är inne på lite samma spår som Måns, alltså Alicia Vikander.

En sista ledtråd:

En glittrig väska med en nackkudde i, samt öronproppar och sovmask.

– Skulle du resa iväg någonstans, eller är det så att du har kommit hem?, frågar David Hellenius.

– Sverige är inte längre hemma för mig, svarar Sjöjungfrun.

Avsnitt 4

Sjöjungfruns egna beskrivning:

– Ni kan väl sagan om den lilla sjöjungfrun? Hon som förälskar sig i en prins. Men för att kunna leva i hans värld måste hon bli stum. Jag känner igen mig i historien och jag är gärna en tyst rebell. Mitt liv är ingen dansk saga, även om det kanske kan verka så. Men mitt namn kommer från en saga som utspelar sig på en magisk plats, säger Sjöjungfrun och fortsätter:

– Skolan kändes som ren förvaring. Så jag bokade istället en biljett till mitt riktiga liv. Min ambition var att nå himmelen. Och jag började med att ta mig över gränsen. Ett speciellt hotell har haft stor betydelse i mitt liv. När jag checkade in där fick jag visa hela landet vad jag var kapabel till. Men då tog jag inte hem statyetten. Kanske kommer jag en dag att skriva min egen historia? Med mitt namn istället för ditt. Då kan jag till exempel berätta om det är sant att jag blev stalkad av en superstjärna.

Låt:

Mabel – Don't call me up

Möjliga ledtrådar:

Dansk prins, balett, fjäril, hotell, Zlatan

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Jag fastnade vi att du inte kan kalla Sverige ditt hemland längre och hotellet tänkte jag på. Jag vet en som är med i realitystjärnorna på godset och som har lite musik i familjen. Det är Isabel Adrian.

Nour El-Refai: – Jag tänker att du är en person som klär ut sig mycket. Du är så oerhört sensuell och kvinnlig, och skitläcker. Jag tänker att du är Sveriges vackraste kvinna, Christer Lindarw.

Pernilla Wahlgren: – Jag tänker att det är någon som har varit med i Paradise hotel. Kan det vara Elena Belle?

Felix Herngren: – Det är ju lite prins-referenser. Rebecca Ferguson. Men om jag får säga ett namn till? Det är Måns fru det här, Ciara.

Sjöjungfruns tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

– Jag har fiskat musslor med Matt Damon.

– Jag har tävlat i badminton.

– Jag har haft en romantisk historia ihop med Pernillas bror.

Fler gissningar:

Ulrica Örn

Avsnitt 6

Sjöjungfruns egna beskrivning:

– Jag var nervös innan jag gick upp på scenen. För det står så mycket på spel för mig. Efteråt var jag i extas efter panelens beröm. Fast lite fascinerad över deras gissningar, säger Sjöjungfrun i programmet och fortsätter:

– Jag tycker om meningen ”du kommer tro på det om du sjunger det”. Och jag har varit med om saker som inte ens kan beskrivas i sång. Jag har studerat många saker i vuxen ålder. Men jag har ingen formell utbildning och har aldrig haft ett så kallat ”vanligt jobb”. Det är en erfarenhet jag saknar. Jag älskar att regissera min egen tillvaro. Hemma i Sverige var jag med i en prisad tv-serie. Men jag har inte fått alla roller jag har önskat mig. Det finns nog en del fördomar om mig. Det var kanske därför jag dök upp i en av Felix serier. Det inte alla tror om mig är att jag älskar ishockey. Jag och min pappa gick på matcher i vår hemstad. Och jag ar på VM-finalen i Globen när Sverige vann på hemmaplan. Till alla er som supportar mig i den här tävlingen, jag skulle vilja ge er alla en vit ros. Tillsammans står vi ensamma, så släpp inte taget. Nu vill jag bjuda er på kvällens största show.

Möjliga ledtrådar:

Dusch, städning, dålig på matlagning, grillkväll, ishockey, vit ros

Låtval:

Panic! at the disco – The greatest show

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Åh, vad jag tycker om dig sjöjungfrun. Du borde ju vara sångerska men det är du nog inte för du har varit många karaktärer har du ju sagt. Du tycker väldigt mycket om hockey, och var gör man det förutom i Sverige? Jo, i Kanada. Då har vi en skådis som faktiskt flyttade till Kanada när hon var två år gammal, Malin Åkerman!

Felix Herngren: – Det här är ju en kvinna som nu flög upp i luften här. Det kanske är en norsk människa det här? Väder-Tone!

Nour El-Refai: – En vit ros, La dolce vita. Sen är det så att Christer Lindarw har gjort en roll i en Felix-serie. Det är därför jag tänker att det är Christer.

Pernilla Wahlgren: – Det är ju det här med att du inte längre ser Sverige som ditt hemland. Då skalas ju ganska många av. Det här är en mångsysslare som gjort mycket. Det finns en tjej som jag vet i alla fall har varit ihop med en av mina bröder, det är Anine Bing!

Smygfilmade ledtrådar

Sjöjungfrun besöker ett spa.

Spatjejen undrar:

– Ska jag kalla dig Sjöjungfrun eller vad är ditt riktiga namn?

– Jag har flera namn, mitt verkliga namn låter faktiskt låter faktiskt också lite overkligt, svarar Sjöjungfrun och fortsätter:

– För någon med hjärtesorg är det här hotellet rena paradiset.

Du vad tycker du om de i panelen egentligen?, frågar spatjejen.

– Jag är lite förvånad att inte ens Måns känner igen mig.

Fler gissningar:

Marie Serneholt

Avsnitt 7

Sjöjungfrun träffar en vän:

– Precis som du sjöjungfrun har jag vandrat mellan olika världar. Och det har jag aldrig ångrat, säger vännen.

– Nej, du har ju verkligen gjort dundersuccé, svarar Sjöjungfrun.

– En gång i tiden var jag kanske mer slipad än vad jag är idag. Men i gengäld har jag fått visa många fler sidor, och till och med lärt mig göra ett klipp, berättar vännen.

– Du kanske skulle kunna hjälpa mig med slingorna?, undrar Sjöjungfrun.

– Jag har sett dig i flera olika roller och i många sammanhang har jag verkligen känt igen dig. Jag minns till exempel när du hälsade mig välkommen till storstan, avslöjar vännen.

– Det speglar väl verkligen mina känslor för dig, avslutar Sjöjungfrun.

Låt:

Darin – Step up

Möjliga ledtrådar:

Tekopp, pokal, röda äpplen, rött hjärta, sax, frihetsgudinnan

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Jag tror att det här är en ung tjej. Det här med två världar. Jag tänker att det är en person som har behövt vara väldigt modig. Som har befunnit sig i de här olika världarna, och det har fått kosta en del att göra det. Och jag tror att det kan vara Tone Sekelius.

Måns Zelmerlöw: – Din kompis som sitter där tänker jag är någon form av kollega på Dramaten där du jobbat. Du har fått ditt namn från en magisk saga har du sagt. Det här namnet som jag tänker på kommer från Peter Pan. Du har dessutom spelat superhjälte, det här är Nanna Blondell.

Pernilla Wahlgren: – Nu kändes det som en tjej igen. Både röstmässigt och allting. Och då tänkte jag någon tjej som har varit mycket utomlands. Hon har jobbat så mycket utomlands så hon inte känner sig svensk. Jennie Berggren.

Felix Herngren: – Först tänkte jag att det är prinsessan Madeleine som satt där. Hon åt ju på äpplen, the Big Apple, New York. Det här är en person som sjunger sjukt bra alltså. Jag blev helt knockad här. Och jag tänker att det här är Loreen som står framför oss nu.

Sjöjungfruns present till Måns:

Ett brustet hjärta

Avsnitt 8

Sjöjungfruns egna beskrivning:

– Jag gick in i detta helt utan förväntningar och jag har verkligen fått utmana mig själv. Här är min roll väldigt annorlunda och det ger mig chansen att upptäcka andra världar och gå över gränser. Jag är ingen person som söker mig till tävlingar, jag ser det mest som forum för att uttrycka min kreativitet.

– Samtidigt på sätt och vis är ju allt i livet en tävling och när jag väl deltar vill jag komma så långt som möjligt, helst till sista akten som förut.

Låt:

Nanne Grönvall - Avundsjuk

Möjliga ledtrådar:

Känner Amy Deasismont, bubbel, smink, Robert Gustafsson, grön överstrykningspenna

Panelens fråga till Sjöjungfrun:

Måns Zelmerlöw: – Har du och jag varit med i samma program förut?

Sjöjungfruns svar: – Absolut och Nour var också med.

Nour El-Refai: – Jag har varit med i ett program med både dig och Måns?

Sjöjungfruns svar: – Ja, men vi hade helt olika roller.

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw: – Jag har lett Mello, du har lett Mello. Du har sagt att har ett namn från en magisk saga, det har den personen jag tänker på. Du har sagt att Sverige inte är ditt hem när personen bor i LA. Du har hintat om reality, den här personen ledde Top model under några år. Och jag skulle vilja säga välkommen till Masked Singer – Mini Andén.

Nour El-Refai: – Jag tänker att det går ett tema där med lite fåfänga och det är lite sitta framför spegeln. Och den personen som jag tänker har en bakgrund som makeup artist och det här en person som också har varit med i Mello, det är Tone Sekelius.

Pernilla Wahlgren: – Jag är ju inne på att det är en skådespelerska och det kom upp en Robert Gustafsson, kan det vara Happy Jankell? Hon spelade in Ture Sventon mot Robert Gustafsson.

Felix Herngren: – Jag har ju gått in i någon slags mental brygga, det är inte lätt. Jag börjar svänga att det här ändå är en man och jag vet en person som numera bor utomlands i Israel som Jean-Pierre Barda. Det är gamla Army of Lovers sångaren.

Fler gissningar:

Katarina Sandström, Tilde de Paula Eby

Sjöjungfrun i Masked Singer 2022

Sjöjungfrun.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sjöjungfrun åkte ut Masked Singer – Yohio gömde sig bakom masken

I det åttonde avsnittet avslöjades det att bakom Sjöjungfruns mask gömde sig Yohio. Sjöjungfrun blev tvungen att lämna tävlingen efter en Face off-duell mot Spelmannen.

Här förklaras ledtrådarna:

  • ”Gav ett krossat hjärta till Måns” – Båda har varit med i Melodifestivalen. Yohio medverka med låten Heartbreak Hotel
  • ”Bild på Robert Gustafsson” – Robert har flera gånger gjort parodi på Yohio
  • ”Överstrykningspennan” – I Mello färgade Yohio sina hårtoppar rosa med en sån penna.
  • ”Pendlar mellan olika världar” – Yohio har länge bott i Japan
  • ”Stalkad av en superstjärna” – Yohio har spelat in låten Zchlagernörden Ibrahimovic som handlar om att Zlatan förföljer honom
  • ”Brukar maskera sig, vi fick se smink” – Yohio har alltid sminkat sig mycket inför sina framträdanden

– Jag hade faktiskt inte sett första säsongen. Jag visste vad det var, men hade inte sett något eftersom jag inte har svenska kanaler i Japan. Så jag kollade upp programmet och tycket det var en väldigt rolig och speciell idé så jag tänkte ”självklart”, avslöjar Yohio för Hänt i en exklusiv intervju. Han fortsätter:

– Jag är ju ganska van att klä ut mig så det kändes naturligt på något sätt. De byggde på höfter, rumpa, bröst och allt möjligt. Det ser ju rätt realistiskt ut, jag lyckades ju lura panelen ganska rejält.

Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!