LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s ödesbesked för Ernst Billgren efter succén i Stjärnorna på slottet

23 jan, 2021 
Ernst Billgren, Helene Billgren, Elsa Billgren
Ernst Billgren är aktuell i Stjärnorna på slottet.
Tillsammans med ex-frun Helene fick familjen den egna realityserien Äkta Billgrens på SVT.
Men nu kommer kanalen med ett nytt besked om familjens framtid i rutan.
Annons
Allt du vill veta om Stjärnorna på slottet 2021Brand logo
Allt du vill veta om Stjärnorna på slottet 2021

Ernst Billgren, som även går under namnet Wilhelm von Kröckert, är en av Sveriges mest kända konstnärer och är sedan 1997 ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna.

Nu är han högaktuell i årets säsong av Stjärnorna på slottet och säsongen börjar lida mot sitt slut. Som vanligt har det varit en otippad mix av stjärnor som flyttat in på slottet.

Årets stjärnor består av Ola Rapace, 49, Kjell Wilhelmsen, 53, Shima Niavarani, 35, Ernst Billgren, 63, och Charlotte Perelli, 46. I lördagens avsnitt är det dags för Ernst att öppna upp om sitt liv. I avsnittet följer de med Ernst när han för första gången i sitt liv besöker en fritidsgård.

Därför skiljde sig Ernst från Helene Billgren

Ernst och ex-frun Helene Billgren, 68, träffades på konstskolan och gifte sig 1983. Kort efter det fick de barnen Elsa och Sigge och förra året deltog hela familjen i realityserien Äkta Billgrens, trots att Ernst sedan 2014 är gift med Julia Billgren, 37.

Annons

I Stjärnorna på slottet beskriver Ernst äktenskapet med Helene som en en slags verkstad av barn, familj, hus och två karriärer.

– Sen efter trettio år då var det färdigt, och barnen flyttar ut. Den avgörande punkten var att de skulle byta stammar också, säger han i programmet.

Deras lägenhet på Grev Turegatan i Stockholm skulle nämligen stambytas, väggarna revs ner och bultades bort. Han beskriver det som startskottet för familjens splittring.

– Det var ett naturligt sätt att vända blad. Man är ju van i ett kreativt yrke att fast allting är perfekt så ska man ändå hitta på något helt annat. Att det finns något i rörelsen som är viktigt. Man funderar alltid över var energin finns, säger han.

Ernst Billgren
Konstnären Ernst ritar ofta på slottet.

Ödesbeskedet om Äkta Billgrens

Under åren har Ernst blivit en riktigt folkkär profil bland svenska folket och därför fick familjen sin egna realityserie Äkta Billgrens på SVT. Programmen spelades in under förra året och det gjordes en säsong, som bestod av totalt sex avsnitt.

Annons

Serien blev mycket uppskattad hos tittarna och nu undrar många hur familjen tänker kring en andra säsong.

”Är så ledsen. Jag har sett alla avsnitt av "äkta Billgrens" och nu vet jag inte vad jag ska göra med mitt liv. Jag vill ha mer, jag behöver mer, ge mig mer! När kommer säsong två?”, skriver en tittare.

Men nu kommer SVT med ett nytt besked om programmets framtid.

”I dagsläget har vi inte hört något om säsong 2”, skriver nu SVT i ett meddelande till Hänt.

Stjärnorna på slottet sänds på lördagar klockan 20:00 på SVT1 och SVT-play.

FOTO: Eva Tedesjö/DN/TT, SVT

Annons