Rickard Olssons nya liv efter avhoppet från Bingolotto

Rickard Olsson Essé, Giselle Essé Olsson

Rickard Olsson har väldigt länge förknippats med Bingolotto.
Men efter att Stefan Odelberg och Lotta Engberg tog över spelet så har han nu sett sig om efter nya äventyr.

Tv-profilen Rickard Olsson Essé, 53, har styrt skutan i Bingolotto i flera omgångar. Nu senast mellan hösten 2018 och fram till april förra året. Men efter en utdragen sjukdom hoppade Rickard plötsligt av och ersattes tillfälligt av Lotta Engberg, 57.

Avhoppet kom som en chock för många tittare då det skedde mitt i säsongen. Men Rickard förklarade då att han såg sin chans att kunna fokusera på familjen.

LÄS MER: Här är alla Golden buzzers i Talang 2021

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, sa han då.

Kort därefter blev det klart att Lotta kommer fortsätta leda Bingolotto tillsammans med Stefan Odelberg, 46, och duon har gjort succé i rutan.

Rickard Olssons kärlekssaga med Giselle

Sedan dess har han gjort som han sa – och fokuserat på familjen. Bland annat har han gift sig med sin stora kärlek Giselle Essé Olsson, 43, tidigare Hyvönen, och har flyttat från Karlstad för ett liv med Rickard i Stockholm.

Den officiella historien om hur paret träffades är att de träffades via den gemensamma vännen Ann Söderlund. Men i själva verket var det Tinder som förde dem samman.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I och med bröllopet har Giselle lagt till Olsson i sitt efternamn och Rickard har lagt till Essé. Och för Rickard betyder det mycket att få heta samma namn som sin fru.

– Det betyder att man ska bli gamla tillsammans, säger han och berättar att relationen fördjupas hela tiden, har han nyligen sagt i en intervju med Hänt.

Rickard har även dottern Asta Olsson, 18, från ett tidigare äktenskap. Hon har varit ensambarn hela livet, men sedan Rickard träffade Giselle har hon fått två bonussyskon.

Bingolotto 20 år

När Bingolotto firade 20 år var Rickard givetvis på plats!

Foto: TT

Livet efter avhoppet från Bingolotto

Nu, efter avhoppet från Bingolotto, jobbar Rickard på radiostationen Star FM. Det var också inom radio som Rickard en gång i tiden inledde sin karriär, närmare bestämt på SR Gävleborg.

– Det är mycket roligt. Jag får gå med nyfikenhet till jobbet, har han tidigare sagt till Hänt.

Men förutom radio har Rickard även andra drömmar i kikaren, som har med jobb att göra.

– Jag skulle fortfarande vilja göra ett aktualitetsprogram. Som inte är så präktigt. Något som är lite mer som den goda kvällstidningen fast i tv, förklarade han då.

I hans senaste inlägg på Instagram har han nu lagt upp en skämtsam bild med mannen med munskydd – som gått viralt på sociala medier runtom i världen. Till bilden skriver han att mannen är där på "studio-besök".

”Studiobesök , berättade om dom 21.000 nya lyssnarna vi fick idag utanför Örebro på 94.6 Star FM.”

FOTO: Noella Johansson/TT, Cecilia Liljeton / TT

LÄS OCKSÅ: Bingolottos Stefan Odelberg skiljer sig från Berna Inceoglu

LÄS OCKSÅ: Så ska Bingolotto hylla Thorleif Torstensson – TV4:s ord om ändringen