TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så ska Bingolotto hylla Thorleif Torstensson – TV4:s ord om ändringen

17 jan, 2021 
AvLovisa Ström
Lotta Engberg & Thorleif Torstensson Bingolotto
Det var förra veckan som Sverige förlorade den folkkära dansbandslegendaren Thorleif Torstensson.
Nu berättar TV4 hur Bingolotto ska hylla artisten.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

Det var i början av januari som det sorgliga beskedet om att Bandet Thorleifs sångare Thorleif Torstensson hade avlidit kom. Han var då 71 år gammal och hade legat på sjukhus i en vecka efter att ha drabbats av covid-19. Till Expressen berättade bandets manager Niels Kvistborg om situationen och wake up-callet han själv fått av beskedet.

– Det är ännu en påminnelse om hur farlig den här sjukdomen är. Det är förfärligt. Det finns ingen räddning, sa han då.

Thorleifs genre var dansbandsmusik, och länge var de ett av Sveriges största band inom genren. Under åren som aktiva släppte de bland annat stora hits som Gråt inga tårar och Om du tände stjärnorna, och många utav bandets fans har tagit hårt på bortgången.

I ett Facebook-inlägg där Aftonbladet rapporterar om artisens bortgång är det bland annat många som sörjer den populära sångaren.

”Tragiskt på en sådan musikalisk begåvning, kommer att minnas dej som en glad och positiv person! Nu får du spela uppe i himlen istället! Vila i frid tills nästa spelning”, skriver en.

Annons

”Thorleifs var en del av min ungdom från gymnasiet och upp genom -70-talet. Så många minnen till deras låtar. Låtar som sitter fastnitade i huvudet så här 40 år efteråt. Vila i frid!”, skriver en annan.

”Vad ledsamt! Jag blev faktiskt lite chockad. Så mycket man har lyssnat på och dansat till Thorleifs genom åren! ”Tolle” med den mycket speciella sångrösten - SÅ känslosam! De låtar han skrev var lika känslosamma, vem minns inte ”Gråt inga tårar”?! Att lyssna på Thorleifs idag är för mig förenat med mycket härlig nostalgi”, skriver en tredje.

Så hyllar Bingolotto Thorleif Torstensson

Många har valt att hylla artisten efter det tragiska beskedet, och nu berättar Bingolottos pressansvarige John Sarafian att även de vill göra det.

Under söndag är det dags för Lotta att vara tillbaka i Bingolotto-studion, och med sig har hon också Melodifestivalen-aktuella Elisa Lindström som ska bjuda på underhållning. Men kvällen till ära vill de nämligen också passa på att hylla dansbands-legendaren.

Annons

I ett meddelande till Hänt berättar John Sarafian, som är pressansvarig för programmet, hur Bingolotto ska hylla sångaren.

”Vi kommer att hylla Thorleif musikaliskt genom att spela hans och bandets musik under ett av bingospelen i nästa program”, skriver han.

De leder Bingolotto

Sedan i höstas är det Lotta Engberg och Stefan Odelberg som leder Bingolotto. Duon har programlett både tillsammans och i sär och har många gånger berättat om hur bra de trivs i varandras sällskap.

Annons