SVT:s nya besked om Fråga doktorn – då är programmet tillbaka

FRÅGA DOKTORN

SVT:s Fråga doktorn är ett program som älskats i flera år hos tittarna. Nu har sista avsnittet sänts för denna säsong och tittarna verkar minst sagt ledsna.
Men nu kommer SVT med ett nytt besked om programmet!

SVT:s populära program Fråga doktorn har sänts i flera år och har därav en stor och trogen publik. Suzanne Axell har lett programmet i hela 18 år – men i februari kom beskedet att Suzanne valt att ta en annan roll i programmet.

Istället ersatte Sofia Rågenklint Suzanne som ny programledare för programmet. Suzanne meddelade i samband med förändringen att hon inte slutat helt, utan att hon går in i en ny roll på redaktionen.

– Nej, jag slutar inte på Fråga doktorn. Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, berättade Suzanne Axell i pressmeddelandet.

AVHOPP Okända dramatiken bakom Let's dance-kulisserna

Sofia Rågenklint om att ersätta Suzanne Axell i Fråga doktorn

Sofia Rågenklint har sedan hon tog över Fråga doktorn blivit en sann tittar-favorit likt Suzanne Axell. Sofia avslöjade även att hon själv följt programmet under en längre tid.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, sa Sofia när beskedet meddelades.

En av anledningarna till att Suzanne slutar som programledare är på grund av den långa resvägen. Suzanne bor till vardags i Stockholm medan Fråga doktorn spelas in från Umeå.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, konstaterade Suzanne Axell i pressmeddelandet.

SVT:s besked om en till säsong av Fråga doktorn

Nu har Fråga doktorn sänts sitt sista avsnitt för denna säsongen och tittarna verkar vara i sorg och längtar redan till nästa säsong.

Programmet tackade publiken på deras Facebook-sida med orden: ”Stort tack för alla intressanta frågor, tankar, tips och all pepp ni spridit i Peppgruppen 2021 under våren.”

Flera kommenterade och tackade för programmet: ”Tack själva som gör skillnad i ert Fråga Doktorn! Ett lugnt och fint framförande av det ni ställts inför, så STORT TACK till Dr Karin och Sofia!”, skriver en.

”Tack själva det är ett så bra program Fråga Doktorn. Jag tittar varje månad.”, skrev en annan.

I samma inlägg gav programmet även ett glädjande besked – nämligen att de är tillbaka igen redan den 23 augusti i år!

”Vi är tillbaka på måndag den 23 augusti”, skrev redaktionen på sin Facebook-sida.

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandström om tv-kockarna i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics nya kontor – se alla bilder

FOTO: SVT