LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen Anne Lundberg har köpt hus i Italien – lyxiga detaljerna

26 aug, 2023 
ANNE LUNDBERG
Anne Lundberg har tillbringat stora delar av sommaren i Italien med maken Stefan.
Nu berättar hon att det finns en speciell anledning till det...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022Brand logo
Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022

SVT:s långkörare Antikrundan drar snart igång med inspelningarna inför den 35:e säsongen och programmet går fortfarande hem i stugorna lika mycket nu som tidigare. Sedan 23 år tillbaka är det ingen mindre än SVT-profilen Anne Lundberg, 57, som lett tittarna genom människors historier kring deras antikviteter.

– Det är super härligt alltid. 34:e året, 23:e året för mig! Nu har vi ju haft en pandemi så de senaste två åren har vi inte gjort riktiga Antikrundan på samma sätt! Så det var fantastiskt att komma ut och möta människor och återigen få ställa till med den folkfest som Antikrundan är, berättade Anne för Hänt.

Annons

Därför har Anne Lundberg köpt hus i Italien

Vid sidan av uppdragen i tv-rutan är Anne gift med maken Stefan Lindfors. Paret träffades genom Annes granne, som är storebror till Stefan. Paret gifte sig sommaren 2019 i Grekland och det blev ett riktigt Mamma Mia-bröllop.

Men det är inte bara Grekland som ligger paret varmt om hjärtat. De senaste åren har de semestrat väldigt mycket i Italien och nu har de valt att ta nästa steg; nämligen att slå till på ett hus.

– Jag och Stefan har rest mycket i Italien, det var därför vi valde att köpa ett hus där. Husen i södra Italien är väldigt billiga, det är ganska fattigt där så man kan köpa väldigt fina gamla hus till ett bra pris. Men människorna är supervarma och maten och vinet är jättegott. Det är ett fantastiskt land, säger hon till Aftonbladet.

Anne Lundberg och makens nya hus i Italien – lyxiga detaljerna: ”Renoverar”

Tack vare att inga av Annes tv-program spelas in på sommaren så har hon mycket ledighet. Nu berättar hon mer om husköpet.

Annons

– Jag har ju förmånen att alltid kunna vara ledig på sommaren. Vi har köpt ett litet hus i Italien som är under renovering så vi har varit där. Det ligger i en bergsby mellan Rom och Neapel. Det är en klassisk Asterix och Obelix-by med en ringmur runt. Det är inte så mycket turister där. Vi har drygt en timme till havet, en timme till Rom och en timme till Neapel. Sedan har vi Pompeji två timmar bort, det är lite mitt i allting. Vi kan också åka och bada, våra närmaste stränder är Terracina eller Sperlonga, säger Anne Lundberg till Aftonbladet och fortsätter:

– Just nu håller vi på och renoverar, vi kan inte ens bo i huset utan vi bor i ett litet gästhus på tomten. Men på sikt när renoveringen är slut så är det ett perfekt ställe att ha som utgångspunkt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Instagram

Annons