ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anne Lundberg om att byta kanal – efter alla år på SVT: ”Massa anbud”

02 feb, 2023 
Anne Lundberg
Anne Lundberg har programlett Antikrundan i 23 års tid.
Dessutom har hon varit anställd av SVT i 32 år.
Nu berättar programledaren om hur hon ser på att byta kanal.
– Fått en massa anbud.., säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rejhan om följarnas respons på Melodifestivalen 2023: ”Förvånade”Brand logo
Rejhan om följarnas respons på Melodifestivalen 2023: ”Förvånade”

Långköraren och klassikern Antikrundan är inne på den 34:e säsongen i ordningen och går hem i stugorna lika mycket nu som tidigare. Sedan 23 år tillbaka i tiden är det ingen mindre än SVT-profilen Anne Lundberg, 56, som lett tittarna genom människors historier kring deras antikviteter.

Efter åren av pandemi berättar nu programledaren om den stora glädjen att kunna möta folket igen och bjuda på den folkfest som programmet innebär.

– Det är super härligt alltid. 34:e året, 23:e året för mig! Nu har vi ju haft en pandemi så de senaste två åren har vi inte gjort riktiga Antikrundan på samma sätt! Så det var fantastiskt att komma ut och möta människor och återigen få ställa till med den folkfest som Antikrundan är, berättar Anne glatt för Hänt och fortsätter:

Annons

– För mig handlar Antikrundan om mötet med alla människor, och få höra deras berättelser och historier om släktfejder och familjehemligheter.

Glädjebeskedet för Antikrundan – programledaren berättar

Det är ingen hemlighet att linjära tv-program har det tuffare med tanke på alla streaming-tjänster och tillgängligheten nu för tiden. Men Antikrundan är ett av de programmen som fortfarande rullar på.

– Nu gick det väldigt bra. Alla program sjunker ju, man tittar ju inte på linjär tv lika mycket idag. Då tillhör Antikrundan en av få kronjuveler på SVT som fortfarande drar mycket tittare. Och det är ju roligt!

Annons

Det är heller ingen hemlighet att Anne andas SVT. Hon har varit anställd på kanalen i 32 år och trivs som fisken i vattnet med de uppdrag hon tar sig an.

– Det är ett av de programmen jag gör. Jag gör ju Antikrundan, Husdrömmar och Antikmagasinet. Men Antikrundan är verkligen ett av de stora roliga uppdragen jag gör.

Anne Lundberg under inspelningen av SVT:s Antikrundan på Krägga herrgård.
Anne Lundberg under inspelningen av SVT:s Antikrundan på Krägga herrgård.

Anne Lundberg om att byta kanal: ”Fått en massa anbud”

Kanalerna har sina egna profiler som är ansiktet utåt och visst har Anne fått erbjudanden från andra kanaler genom åren – men det är på SVT som hon hör hemma.

Annons

– Jag har varit anställd på SVT i 32 år. Så det är klart att jag har fått en massa anbud under årets lopp, men ingenting som jag varit intresserad av att ta. Eftersom jag brinner för public service, säger Anne till Hänt.

Nu är hon så given för SVT att erbjudandena har slutat dyka upp.

– Och idag får jag ju inga erbjudanden från TV4, Trean, Femman. De har ju sina profiler. Och det är ju också för att jag är förknippad med public service, tror jag.

Anne Lundberg under inspelningen av SVT:s Antikrundan.
Anne Lundberg i SVT:s Antikrundan.

FOTO: Christian Örnberg/Expressen/TT

Annons