LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s beslut dagar innan Sanna Nielsens sista program – ändringen efter avhoppet

12 aug, 2022 
Felicia Hovryd
Artisten Sanna Nielsen har en beige klänning.
På tisdag gör den folkkära artisten Sanna Nielsen hennes sista program som programledare för Allsång på Skansen.
Nu ändrar SVT plötsligt programmet, bara dagar innan säsongsavslutningen.
Läs allt här!
Annons
Sanna Nielsens ödesbesked inför Allsångens framtidBrand logo
Sanna Nielsens ödesbesked inför Allsångens framtid

Tisdagen den 16 augusti är det dags för den pampiga säsongsavslutning av Allsång på Skansen 2022.

Då väntas en stor avtackning av den folkkära programledaren Sanna Nielsen, 37, äga rum. Sanna gör sitt sista program som programledare och lämnar därefter över den prestigefyllda stafettpinnen.

Sanna själv har utlovat att finalshowen kommer att framföras med mycket pompa och ståt. Nu kommer den plötsliga blixtändringen från SVT, bara dagar innan Sannas sista program ...

Tittarnas sorg över att Sanna Nielsen lämnar Allsången

Det var i slutet på juni som chockbeskedet kom; att Sanna lämnar uppdraget som programledare för Allsång på Skansen efter sju år. Många tittare har uttryckt stor sorg över hennes försvinnande, efter denna hennes sista säsong.

Annons

Här är några av de kommentarer som den folkkära programledaren fått mottaga på sin Facebook-sida efter att hennes beslut offentliggjorts:

”Sanna är en duktig och allsidig artist, blir svår att ersätta!”, skrev en tittare.

”Du var så jäkla bra Sanna. Ingen kunde göra det bättre, vilken glädjespridare du är. Vad gör vi nästa år när inte du skall vara på Skansen. Jag gråter. Ingen Sanna som underhåller, det blir stor saknad”, skrev en annan tittare.

”Kommer att sakna dig på Skansen, mångsidig och duktig är du på allt du tar dig an....”, kommentrade en tredje.

Vem som tar över det ärofyllda uppdraget efter Sanna är ännu inte känt.

SVT:s ändring – dagar innan Sanna Nielsens sista program

Idag, fredag den 12 augusti, är det alltså bara några få dagar kvar innan Sanna intar allsångsscenen på Skansen för sista gången som programledare. Programmet gästas av storheter så som Tommy Körberg, 74, Ella Tiritiello, 15, och Sabina Ddumba, 28.

Annons

Nu avslöjar SVT den plötsliga ändringen i programmet inför säsongsavslutningen; nämligen en längre sändning. Tjoho!

För att på bästa möjliga vis tacka av Sanna har SVT inte bara bjudit in ett storslaget gäng artister för att avsluta finalkvällen, utan också förlängt programmets sändning på SVT Play.

Det blir en historisk kväll när fantastiska Sanna Nielsen, efter sju år, säger hej då till Allsång på Skansen tillsammans med underbara artister. Naturligtvis är det Sanna själv som i den Play-exklusiva delen fortsätter finalkvällen med några utvalda favoriter”, meddelar Per Rådelius, exekutiv producent och projektledare, i ett pressmeddelande.

Den ikoniska musiklegenden Siw Malmkvist, 85, kommer också att hyllas under programmet. Hon kommer dessutom att bjuda på musik tillsammans med Sanna och några av de andra gästerna; Vanna Rosenberg, 49, Hanna Hedlund, 47, och Daniel Norberg, 32.

Som om det inte var nog. Även Sonja Aldén, 44, och Shirley Clamp, 49, intar scenen och i det förlängda programmet kommer Sanna själv dessutom överraska tittarna med några personliga favoriter ... Vad det innebär, det återstår att se!

Säsongsavslutningen av Allsång på Skansen sänds tisdag 16 augusti kl 20.00-21.00 på SVT Play och SVT1. Det längre programmet av Allsång på Skansen sänds på SVT Play kl 21.00.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons