Sveriges mästerkock-Jimmys kritik mot TV4 efter upptäckten i bilderna

Sveriges mästerkock-Jimmy

Jimmy Guo är en av de tre deltagare i Sveriges mästerkock 2022 som har möjlighet att ta hem vinsten i programmet.
Efter en upptäckt på Instagram väljer han nu att skicka en uppmaning till TV4.
16:50

Efter reklamen: Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlek

(16:50)

Sveriges mästerkock 2022 är i full gång och nu är det inte många avsnitt kvar av säsongen. I vanlig ordning är det Mischa Billing, 56, Markus Aujalay, 50, och Tom Sjöstedt, 46, som sitter i juryn.

12 amatörkockar gjorde entré i Mästerkocks-köket tidigare i år och nu återstår endast tre, Adam Thulin, 21, Jimmy Guo, 30, och Helena Ekman, 47. Någon av dessa kommer alltså att få ett eftertraktat kokbokskontrakt med Bonnier fakta!

Precis som tidigare år har vi under säsongen fått se vällagad mat, starka känslor och färgstarka karaktärer. Men det har inte bara varit positiva kommentarer från tittarnas håll.

Tittarnas kritik mot händelserna i Sveriges mästerkock 2022

I ett avsnitt begav sig gänget till Maldiverna för nya utmaningar och kulinariska upplevelser. Både deltagarna och juryn var såklart lyriska över att få lämna köket för att istället njuta av kritvita stränder och kristallklart vatten. Tittarna däremot var inte lika glada över kanalens beslut att skicka gänget på en resa.

”Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?”, hälsade en person i en kommentar vid tillfället.

Därför försvinner Benjamin’s helt – plötsliga ändringen

Det här är inte den enda händelsen som har gett upphov till kritik i kommentarsfälten på Sveriges mästerkocks sociala medier-konton.

Strax efter att deltagarna kommit hem till Sverige blev Sebastian Jogér, 25, förkyld. Trots att programmet spelades in under en pågående pandemin fick Sebastian vara med och tävla med uppenbara förkylnings-symptom.

Hur kan man låta Sebastian vara i mästerkocken med corona? Han har ingen smak och är förkyld”, hälsade en upprörd tittare i en kommentar då.

Jimmy Guos uppmaning till TV4 efter upptäckten i bilderna

Något som tittarna däremot har älskat under säsongens gång är Jimmy Guos matlagning. Han har fullkomligen briljerat i flera utmaningar och därför är det kanske inte så förvånande att han är en av deltagarna som är kvar när det nu vankas semifinal i Sveriges mästerkock 2022.

På Instagram lägger TV4 titt som tätt upp klipp från programmet och häromdagen var det ett klipp på just Jimmy som dök upp i flödet. I detta får man se honom göra sina dumplings, som minst sagt var populära hos juryn.

I kommentarsfältet till inlägget hyllas Jimmy för sin insats i utmaningen, men någon som inte är lika lyrisk över klippet är deltagaren själv. Han har nämligen lagt märke till att TV4 inte taggar deltagarna i inlägg från programmet. Nu väljer han att skicka en uppmaning till kanalen.

”Ni får gärna tagga oss deltagare i en post som denna”, skriver han i en kommentar.

TV4 verkar dock inte ha tagit åt sig av Jimmy Guos feedback och han är fortfarande inte taggad i inlägget.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!