TV4-tittarna rasar över beslutet i Sveriges mästerkock: ”Fel och onödigt”

Sveriges mästerkock

I veckans avsnitt av Sveriges mästerkock tar TV4 ett beslut som får tittarna att se rött.
Nu kritiserar de kanalen efter händelsen.
”Fel och onödigt”, skriver de.
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Det populära tävlingsprogrammet Sveriges mästerkock är i full gång och i juryn ser vi den välkända trion Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50.

Som vanligt har även denna säsong engagerat många tittare runt om i landet, men nu rasar många efter TV4:s nya beslut.

Sveriges mästerkock-Jimmy om bluffen i programmet: ”Får googla”

Även om varje säsong av Sveriges mästerkock bjuder på många starka scener så har vi förstått att det också är mycket tittarna inte får se.

När Hänt har pratat med deltagare från programmet har de avslöjat mycket som hänt i kulisserna som antingen klippts bort eller inte fångats på kamera.

För Hänt avslöjade bland annat Jimmy Guo att deltagarna ibland får använda sig sina mobiler för att googla fram recept och diverse grejer.

– Vi hade ju för det mesta inga telefoner. Två tredjedelar av tävlingen lämnade vi in mobilerna och då förutsätter man ju att man kan det vi ska göra, sa Jimmy då och fortsatte:

– Man hinner ofta få någon minut att titta in i skafferiet och man hinner ofta planera. Man får kanske 5-10 minuter så att man vet exakt vad man ska plocka. Då fick man ibland ha sina mobiler och googla.

Här avgörs det vem som tvingas lämna Farmen 2022

Se klippet här!

Tittarna rasar över beslutet i Sveriges mästerkock – anklagar TV4: ”Fel och onödigt”

Den här veckan är det dags för ett nytt avsnitt av programmet, men den här gången händer det något alldeles extra. Juryn bjuder nämligen deltagarna på en resa till Maldiverna!

Lyxigt och generöst kan man tycka, men riktigt alla imponeras inte lika mycket.

I kommentarsfältet på Sveriges mästerkocks Instagram möts kanalen nu av stark kritik efter beslutet. Många menar nämligen på att det är omoraliskt och onödigt med tanke på klimatkrisen vi befinner oss i just nu.

”Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt”, skriver bland annat en person.

Därför kunde Margaux inte ha kontakt med sonen Arnold

”Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?”, skriver en annan.

”Varför väljer man att flyga alla deltagare + produktion hela vägen till Maldiverna för några dagars inspelning!?! Känns otroligt omodernt och tondövt!”, håller en tredje med.

SENASTE NYTT!