Mästerkock-Jimmy avslöjar sanningen bakom Adams frånvaro – därför saknas han

Jimmy Guo, Adam Thulin, Sveriges mästerkock 2022

När Hänt träffade Sveriges mästerkock-Jimmy Guo under veckans QX-gala saknades Adam Thulin.
Men hur kommer det sig?
Nu berättar Jimmy sanningen bakom frånvaron.
Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022
0:28

Efter reklamen: Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

(0:28)

Slå på ljud

Sveriges mästerkock 2022 är avgjort för denna gång. Men segerdansen fortsätter för såväl vinnaren Adam Thulin, 21, och Jimmy Guo, 30, som knep andraplatsen.

Kort efter segern gav Adam ut sin kokbok, som var en del av vinsten, vilket blev en stor succé. Boken heter Ett bord, flera smaker och i boken får läsaren ta del av Adams resa med psykisk ohälsa såväl som alla hans fina recept.

I årets rafflande säsong medverkade även Helena Ekman, Anja Allvin och Sebastian Jogér – där bland annat Helena fortfarande syns vara väldigt aktiv på sina sociala medier.

Jimmy om livet efter Sveriges mästerkock

Men Adam är inte den enda som fått chansen att fullfölja sin stora dröm efter programmet. Även silvermedaljören Jimmy har gått ut med den roliga nyheten att även han kommer att släppa en kokbok.

På QX-galan träffade Hänt Jimmy och passade på att fråga hur hans liv ser ut nu efter finalen av Sveriges mästerkock.

– Det är otroligt mycket som händer nu. Jag håller på med min kokbok. Det är superkul men också ganska stressigt om jag ska vara helt ärlig, berättar Jimmy och fortsätter:

– Men jag är väldigt tacksam för det och det är ju fantastiskt att jag kan få börja jobba med det jag älskar!

På sin Instagram berättar Jimmy att kokboken redan nu går att förbeställa och att den lanseras senare i höst. Den heter Mitt kinesiska skafferi.

Jimmy avslöjar sanningen bakom Adams frånvaro

Adam och Jimmy kom att bli väldigt nära vänner under säsongens gång. Något som också framgick i programmet.

– Jag och Jimmy är sjukt bra kompisar och vi har stöttat varandra genom den här resan. Att få stå här i final med honom och dela det här ögonblicket med honom det betyder väldigt mycket. Och det kommer jag ta med mig i resten av mitt liv, sa bland annat Adam i finalen.

Men när Hänt sedan träffade Jimmy på QX-galan under måndagskvällen syntes inte Adam till. För Hänt förklarar Jimmy varför.

– Adam är hemma och pustar ut. Jag frågade om han ville följa med på detta men han är lite för stressad för att ha en sak till just nu och jag förstår honom 100 procent. Så jag är här med en annan vän istället, berättar Jimmy.

Kul att de två finalisterna fortfarande har så fin kontakt!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN