LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Upptäckten under TV4-galan får tittarna att se rött: ”Osmakligt”

26 apr, 2022 
AvFelicia Hovryd
Sarah Dawn Finer
Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste leddes under måndagskvällen av Sarah Dawn Finer.
Nu riktar tittarna kritik mot en upptäckt under galan.
– Osmakligt, skriver en person i en kommentar.
Annons
Maja Nilsson Lindelöf avslöjar sin outfit inför Elle-galanBrand logo
Maja Nilsson Lindelöf avslöjar sin outfit inför Elle-galan

Under måndagen var det dags för årets Unicefs gala Världens viktigaste kväll – och roligaste, som leddes av den folkkära artisten Sarah Dawn Finer, 40.

Världens viktigaste kväll – och roligaste 2022

Världens viktigaste kväll – och roligaste är en insamlingsgala för att samla in pengar till barn som lever i utsatthet. Under kvällen fick tv-tittarna följa med på en del av det arbete som görs för att hjälpa barn och familjer världen över.

Det var inte ett ögat torrt under galan, då tittarna fick följa berörande historier och musikframträdanden av kända artister som bland andra Cherrie, 30, Peter Jöback, 50, bröderna Viktor, 36, och Gustaf Norén, 41, och Melodifestivalen-vinnaren Cornelia Jakobs, 30.

Eftersom det också är den roligaste kvällen så stod komikern Robert Gustafsson, 57, för skratten. Dock var det inte alla som tyckte att det var så roligt.

Inslaget under TV4-galan väcker starka reaktioner

Vid ett tillfälle kom Robert Gustafsson in på scen som en berusad man. Det här är en av Roberts klassiska karaktärer, som ofta uppskattas av publiken. Men i sammanhanget tyckte många tittare att komikerns beteende var olämpligt.

Annons

”Tycker inte det är lämpligt att Robert Gustafsson gör en karaktär som är så berusad och publiken sitter och skrattar åt detta. Många barn lever med föräldrar som är i missbruk och tar säkert ill vid sig”, skriver en tittare.

”Jag har varit Världsförälder i många år med stolthet! Men när man gör en TV-produktion som fokuserar på uttagningen av telefon-mottagarna och Robert Gustafssons så kallade skämt så gör det mig ganska beklämd.”

”Mycket berörande program men vad gör Robert Gustavsson där, kan inte förstå det roliga i att han sitter o spelar full med en ölburk i handen, sorgligt att se!”, skriver en och varpå en annan instämmer:

”Håller med! Osmakligt att spela fyllegubbe i detta sammanhang....”.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

FOTO TV4

Annons