Sveriges Mästerkock-Adam Thulin bryter tystnaden om tuffa tiden efter programmet

ADAM THULIN

Adam Thulin kammade hem segern i Sveriges mästerkock 2022! Men tiden efter blev inte helt enkel för storfavoriten – nu berättar han varför.
0:28

Efter reklamen: Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022

(0:28)

Adam Thulin, 21, blev den yngsta att vinna Sveriges mästerkock någonsin. Efter en otroligt jämn final mot Jimmy Guo, 30, blev det till slut Adam som vann och det avgjordes på detalj-nivå!

– Jimmy, Adam, era förrätter liknade inte varandra alls. Men smakmässigt så var det så extremt hög nivå. Jag har aldrig varit med om något liknande. Snyggt, snyggt jobbat! Varmrätten, kronhjort, den behandlade ni med respekt. Två, även här, olika såser. Men det var så otroligt gott! Och sen desserten, där ni fattade temat med körsbär. Otroligt vällagat det också! Det är nästan otroligt att jag säger det här liksom. Det blir väldigt, väldigt mycket beröm. Briljant! En ära att få smaka er mat idag, sa jurymedlemmen Tom Sjöstedt, 46, i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför vann Adam Thulin Sveriges mästerkock 2022

Jurymedlemmen Mischa Billing, 56, förklarade att det var riktigt jämnt och att detaljer avgjorde allt.

– En utav er anser vi har presterat något högre än den andra, sa hon då.

SVERIGES MÄSTERKOCK 2022

Det regnade konfetti över Adam när det stod klart att han vunnit hela tävlingen!

FOTO: TV4

Sedan dess har Adam fått otroligt mycket uppmärksamhet i media och han har bland annat berättat ärligt om sin psykiska ohälsa och missbruket. I en intervju med Dagens nyheter berättar han hur han utvecklade ett missbruk av adhd-medicin. Han blev omhändertagen av LVU (lagen om vård av unga) och fick så småningom behandling.

– Jag fick en adhd-diagnos och fick medicin som utvecklade sig till ett missbruk, säger Adam och fortsätter:

– Adhd-medicin är fantastiskt bra när det funkar, men det gjorde det inte för mig. Jag har fått jättebra hjälp och matlagningen tog mig ut ur missbruket. Jag skriver om det i kokboken.

Exklusivt
Sara Montazamis lyxiga bröllop – se alla bilderna här

Adam Thulin om tuffa tiden efter Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock spelades in i höstas så med andra ord har det varit klart sedan länge att det blev Adam som kammade hem vinsten. Detta är dock något som varit tufft för honom att hålla hemligt.

– Jag har hållit det hemligt så länge så att i början tyckte jag att det var konstigt att liksom prata om det öppet. Men det har varit en fantastisk vecka, mycket som har hänt och så, det har varit fantastiskt, säger Adam i P4 Extra och fortsätter:

– Man får ju ljuga om det om det är under tvång.

Har du varit tvungen att ljuga?

– Ja, det är många som har spekulerat och frågat. Men det är ju bara att blåneka och inte säga någonting om det, säger Adam.

Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!