Sveriges mästerkock-Helena avslöjar lyckan med Ida – stora steget

Sveriges mästerkock-Helena och Ida

Helena Ekman och Ida Odmark är två av deltagarna i Sveriges mästerkock 2022.
Men det är inte det enda dessa kvinnor har gemensamt.
Nu avslöjar Helena det stora steget i relationen med Ida – och följarna jublar!
0:30

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Sebastians hinder under tävlingen: ”Känner ingen smak”

(0:30)

Sveriges mästerkock 2022 är i full gång och i skrivande stund är det endast tre deltagare kvar i tävlingen. Av de 12 amatörkockar som tog plats i Mästerkocks-köket tidigare i år återstår endast Adam Thulin, 21, Helena Ekman, 47, och Jimmy Guo, 30. Det har alltså blivit dags för semifinal och nästa vecka vet vi vilka årets finalister är!

Flera tittare är dock redan säkra på att deltagaren Helena kommer att stå i finalen. Detta efter att hon var den som fick gästa Nyhetsmorgon inför säsongspremiären. I kommentarsfältet till inslaget var tittarna rejält missnöjda över att TV4 bjudit in henne till studion.

Programmet har ju precis börjat, har hon vunnit eller kommer alla vara med på TV4 ? Dåligt om det nu är så, behöver man inte titta mer på programmet”, skrev en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

Madeleine bryter mot kungliga regeln: ”Extremt oroande”

Tittarnas kritik mot händelsen i Sveriges mästerkock 2022

Det här är inte den enda händelsen som har skapat ilska bland Sveriges mästerkock-tittara under säsongens gång. I ett avsnitt begav sig gänget till Maldiverna för att njuta av sol, värme och såklart god mat. Resan uppskattades såklart rejält av deltagarna, men tittarna var mindre nöjda.

”Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt”, skrev en person i en kommentar då.

”Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?”, hälsade en annan.

Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

Se klippet här!

Helena Ekmans stora lycka med Mästerkocken-Ida Ödmark

I det avsnitt som utspelade sig i Maldiverna var det deltagaren Ida Ödmark, 28, som tvingades lämna tävlingen efter ett smaktest. Det var dock inte en bitter Ida som efteråt berättade om sina känslor i ett inlägg på Instagram.

”Är så otroligt tacksam och glad över den här resan och äventyret, det kommer leva kvar som ett minne resten av livet”, skrev hon då.

Ida hittade inte bara nya vänner i Sveriges mästerkock 2022 – utan även sin blivande chef! Det är nämligen så att Helena Ekman, som till vardags är VD på ett fastighetsbolag, har anställt Ida. Kvinnorna börjar jobba ihop i april.

”Så fantastiska människor jag tävlar med. En speciellt magisk kvinna har jag anställt och börjar som säljare av bostäder hos mig på Bostaddirekt 11:e april”, skriver Helena i ett inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet har följarna skickat en drös med hjärtan och det verkar onekligen som att de är glada över att Helena och Ida fortsätter hänga ihop!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!