Prinsessan Madeleine bryter mot kungliga regeln: ”Extremt oroande”

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har inte varit lika aktiv den senaste tiden på Instagram som innan.
Men nu är hon tillbaka, och bryter mot en kunglig regel.
0:22

Efter reklamen: Här fångas prins Nicolas bus på film på kungliga slottet – Se klippet här

(0:22)

Prinsessan Madeleine, 39, bor i vanliga fall i USA med sin make Chris O'Neill, 47, och deras gemensamma barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3. Men under julhelgen reste hela familjen hem till Sverige för att umgås med resten av kungafamiljen.

Detta tillfälle var första gången som prinsessan Madeleine syntes på det Kungliga slottet i Stockholm på väldigt länge. Hon har dessutom varit mycket sparsam med att dela med sig på Instagram, ett konto hon annars frekvent brukar uppdatera.

Men nu verkar det som att prinsessan har hittat tillbaka till plattformen igen, och har delat med sig av en större oro.

Exklusivt
Daniel plötsligt försvunnen – hovet bekräftar orsaken

Prinsessan Madeleines uttalande – bryter mot kungliga regeln

På Instagram skriver prinsessan Madeleine en längre text om sin oro angående kriget som pågår och situationen i Ukraina.

”Skydd till barn kan inte vänta! Miljontals människor flyr från terrorn i Ukraina. De flesta av dem är barn. Det är oerhört oroande att se hur kriget i Ukraina gör barn till enkla offer för övergrepp, utnyttjande och människohandel. Därför kan skyddet till barnen inte vänta. Deras säkerhet måste stärkas från dag ett”, skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

Hon fortsätter:

”Childhood lyfter fram tre grundläggande frågor som måste besvaras för att säkerställa att biståndsinsatser inte bidrar till ytterligare trauman och risker för barn som flyr. Vem är barnet? Vem är barnet tryggt med? Vad vill barnet?”

Prinsessan Madeleine informerar även sina följare att det finns en länk till hjälporganisationen Childhood Foundation där man kan läsa mer.

Prinsessan Madeleine är vice hedersordförande och leder World Childhood Foundation tillsammans med hedersordförande drottning Silvia, 77.

Prinsessan Madeleine Childhood

Prinsessan Madeleine.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Drottningen har däremot inte uttalat sig personligen om kriget eller situationen kring det. Det är nämligen som så att en kunglig person inte får uttala sig politiskt. Det ingår helt enkelt i hens roll.

Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott

Se klippet här!

FOTO: Christine Olsson/TT, Jonas Ekströmer /TT

SENASTE NYTT!