Sveriges mästerkock-Helenas ilska efter orden om hennes utseende

Helena Ekman
Exklusivt

Helena Ekman har mötts av elaka kommentarer gällande sitt utseende. Nu sätter hon ner foten och ryter ifrån mot det svenska folket.
– Jag är stolt över hur jag ser ut, säger Helena i en video på Tiktok.
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Fyra proffsiga deltagare är kvar i den pågående säsongen av Sveriges mästerkock. De har vecka efter vecka serverat spännande måltider under tidspress och när vi kliver in i kvartsfinalen är det Helena Ekman, 47, Jimmy Gou, 30, Sebastian Jogér, 25 och Adam Thulin, 21, kvar.

Säsongen har bjudit på både det ena och det andra, dessutom har Hänt kunnat avslöja att deltagaran får googla recept under vissa av tävlingarna samt att maten som serveras framför kameran är kall. Det är nämligen så att juryn bedömer maten med en snabb avsmakning direkt efter tillagning, innan bedömningen. Det vi sedan ser på tv-rutan är en avsmakning för tv-tittarnas skull.

Kritikstorm mot Mästerkocken: ”Där brast TV4 rejält”

Helena Ekman ryter ifrån efter elaka kommentarerna

Någon som dragit tills sig svenska folkets intresse under säsongens gång är Helena. Inte nog med att synas i tv-rutan har Helena även ett Tiktok-konto som hon flitigt uppdaterar.

I vanliga fall arbetar Helena som vd men just nu är hon alltså kvar som topp fyra i Sveriges Mästerkock 2022. Men det har inte bara varit hejarop och glatt kring Helena, faktum är att hon har haft en tuff tid sedan hon klev in i tv-rutan. Detta då många tagit sig rätten att kommentera hennes utseende.

Det är främst Helenas ögon som de så kallade nättrollen delat elaka kommentarer om, något som nu fått Helena att sätta ner foten ordentligt. I en ny video på Tiktok bemöter Helena de elaka kommentarerna med svar på tal.

– Hej allihopa, som uppenbarligen får mardrömmar av mina ögon. Alltså på riktigt, det pågår ett krig, DET kan man få mardrömmar av, säger Helena och fortsätter:

– Jag tycker ni ska vara stolta över hur ni ser ut, för jag är stolt över hur jag ser ut. Mästerkocken, det är en tävling om mat, inte utseende. Over and out.

Eric Saade och Katja Luján Engelholm om utmaningen i Let’s dance: ”Konstiga rörelser”

Se klippet här!

Konkurrenten Jimmy Gous ord om hatstormen mot Helena

Även konkurrenten Jimmy Gou har lagt märkte till vad Helena tvingats utstå och i en intervju med Hänt berättar han nu sina tankar kring det hela.

– Det tycker inte jag att hon förtjänar. Det har varit väldigt mycket elaka saker som folk säger. Det tycker jag är elakt av publiken att de hackar på henne på det sättet. Helena är jättesnäll, säger Jimmy.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!