Sveket: Bönderna på Lindas sida efter påstådda sexnatten

I tredje avsnittet av Bonde söker fru tillbringar Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra natten ihop. Erik är starkt kritiskt mot hur Linda Lindorff hanterade saken. "Man kände sig utsatt och kränkt", sa Erik till Hänt. Nu rycker de övriga bönderna, Jennifer Erlandsson och Per Sundin, ut till Linda Lindorffs försvar. "Ingen skugga ska falla på Linda", säger Per.

Hästbonden Jennifer Erlandsson, 33, från Slöinge tycker att TV4 borde ha informerat brevskrivarna om Erik Bäckmans, 21, och Sigrid Bergåkras 43, natt tillsammans. Men Jennifer tycker att Linda Lindorff, 44,  gjorde ett bra jobb när händelsen uppdagades.

– Min bild av Linda Lindorff är ju att hon är en kvinna som är väldigt öppen för kärleken. Hon dömde ingen. Hon sa, ‘nu är det så här och nu får vi utgå från detta. Vad vill ni? Kärlek är vackert!’. Man fick en känsla av att det Erik och Sigrid ville, det körde de på, säger Jennifer till Hänt.

LÄS MER: TV-bonden i storbråk med Lindorff efter påstådda sexnatten

Jennifer Erlandsson är en av bönderna som försvarar Linda Lindorff.

Jennifer Erlandsson är en av bönderna som försvarar Linda Lindorff.

Även får- och skogsbonden Per Sundin, 56, tycker att Linda Lindorff skötte situationen bra och gjorde sitt jobb.

– Linda har hanterat det som en programledare kanske bör. Det som hände det hände och det ska väl bevisas på något sätt i programmet också. Det går ju ingen obemärkt förbi. Produktionen vill ju vara med på allt som händer, det är ju en del av programmet. Linda är programledare, så det är ju hennes roll att plocka fram det som hänt. Så jag tycker att Linda har gjort det bra hittills i alla fall. Ingen skugga ska falla på henne, säger Per till Hänt.

LÄS MER: Linda Lindorff om böndernas heta natt: “Kommer få konsekvenser” 

Per Sundin tycker att Linda Lindorff gjort ett bra jobb i "Bonde söker fru".

Per Sundin tycker att Linda Lindorff gjort ett bra jobb i “Bonde söker fru”.

Linda Lindorff vill inte ge någon kommentar utan hänvisar till sitt blogginlägg.

Jag tycker såklart att det är väldigt ledsamt att Erik är besviken på produktionen och situationen. Jag har enorm respekt för alla bönder genom alla år, och inte minst en fantastiskt stor kärlek till dem alla. Jag älskar Bonde söker fru och att det är på riktigt”, skriver Linda och fortsätter.

Och med det sagt så vill jag säga att böndernas historier genom programmen i sig är så starka och underbara och jag önskar dom all kärlek.”

Linda Lindorff och Erik Bäckman hade ett krismöte dagen efter Eriks och Sigrid Bergåkras natt tillsammans.

Linda Lindorff och Erik Bäckman hade ett krismöte dagen efter Eriks och Sigrid Bergåkras natt tillsammans.

Foto: IBL, TV4

SENASTE NYTT!