Suzanne Reuter om rollen som Ica-Stina – erkänner lögnen

Stig och Stina

I rollerna som Stig och Stina tar Björn Kjellman och Suzanne Reuter över butiken i Icas reklamfilmer.
Nu avslöjar duon att de har tvingats bära på hemligheten en längre tid.
– Det har varit svårt, säger Suzanne i Nyhetsmorgon.
Slå på ljud

Den folkkära skådespelerskan Suzanne Reuter, 68, har en lång karriär bakom sig. Hon har medverkat i en rad stora filmer och serier sedan genombrottet på 80-talet.

För ett par år sedan tog Suzanne över rollen som gåtställare i TV4:s Fångarna på fortet. Men livet har inte varit en dans på rosor för skådisen det senaste året. I april berättade hon att hon varit svårt sjuk i corona.

LÄS MER: Därför gjorde Carolina och Viktor slut

– Jag var sjuk ordentligt. Men behövde ingen sjukhusvård tack och lov, förklarade Suzanne i talkshowen Late night Sverige.

Eftersom Suzanne jobbar inom underhållningsbranschen har den rådande pandemin även påverkat hennes karriär en hel del. Men i söndags visade det sig att Suzanne har sitt på torra land.

Därför pekades Suzanne Reuter ut som nya Ica-Stig

Det var i december som Loa Falkman, 73, förklarade att lämnar rollen som Stig i Icas uppmärksammade reklamfilmer. Efter att nyheten offentliggjorts började svenska folket spekulera vilt i vem som kommer att ta hans plats – och Suzanne Reuter blev snabbt en av kandidaterna.

Anledningen till att Suzanne pekades ut som nya Ica-Stig var för att många av ledtrådarna i Icas reklamer kunde kopplas till henne.

”Måste vara Suzanne Reuter. Passar in på alla ledtrådar, skrev en person på Ica:s Facebook-sida.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Björn Kjellman och Suzanne tar över

Och mycket riktigt. I söndags avslöjade Ica att det är just Suzanne som kommer att synas i reklamerna framöver. Men hon är inte Loa Falkmans enda ersättare. Även Björn Kjellman, 57, kommer att spela rollen som butikschef.

Björn tar alltså över rollen som Ica-Stig och Suzanne Reuter spelar rollen som hans storasyster Ica-Stina.

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i Ica-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare idag. Så det här ser jag fram emot, sa Suzanne i ett pressmeddelande.

Suzanne Reuter erkänner lögnen

Under måndagen gästade Björn och Suzanne Nyhetsmorgon för att prata om sina nya uppdrag. I programmet frågar Maria Forsblom när duon egentligen blev tillfrågade att medverka i reklamfilmerna.

Suzanne berättar då att hon fick frågan för länge sedan – och att hon har tvinats mörka sanningen.

– Ett halvår sedan, kanske lite mer, som vi har behövt gå och säga att ”nej jag har ingen aning om vad jag ska göra riktigt. Vi får se vad det blir”. Det har varit svårt att vara tyst om det, säger hon.

Men hur allting egentligen gick till är fortfarande oklart. När Maria Forsblom frågar vem av Björn och Suzanne som fick frågan först tittar de förvirrat på varandra och svarar svävande.

– Det vet jag inte, säger Björn Kjellman.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas oväntade kritik efter avslöjandet av nya Ica-stig: ”Tvek”

LÄS OCKSÅ: Se första bilderna här – efter avslöjandet av nya Ica-Stig

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!