Både Björn Kjellman och Suzanne Reuter blir nya Ica-Stig

Efter flera veckors spekulationer kan ICA äntligen avslöja vem som blir den nya Ica-Stig, eller rättare sagt Ica-Stig OCH Ica-Stina.
Nu går ICA ut med beskedet att Suzanne Reuter och Björn Kjellman blir de nya Ica-handlarna.
Slå på ljud

I flera veckor har svenska folket väntat på att ICA ska presentera deras nya Ica-Stig.

Det har snart gått 20 år sedan den första Ica-reklamen började gå på tv. Historien om butikschefen Stig och hans medarbetare har därför blivit en riktig höjdpunkt för svenska folket när reklampauserna går på tv.

Under årens lopp har det varje vecka släppts en ny reklamfilm, som ligger rätt i tiden gällande högtider och situationer i samhället. Varvat med veckans erbjudanden och rabatter får tv-tittarna följa med det glada Ica-gänget i deras vardagliga äventyr på jobbet.

Ica-Stig spelades till en början av Hans Mosesson, 76. I svenska folkets ögon var han i princip som en riktig Ica-handlare, vilket inte egentligen är så konstigt med tanke på att han gjorde rollen i hela 14 år. Efter det blev det sångaren och skådespelaren Loa Falkman, 73, som tog över.

Loa Falkman slutar som Ica-Stig

Men för två veckor sedan kom den chockerande nyheten om att Loa Falkman slutar. I reklamfilmen sjunger han:

– Jag säger tack för mig, för sex fina år. Men butiken å alla låga priser består. I den här kavajen, ni mig inte längre ser. Åh vad jag kommer att sakna er! Det är sluuuuuut!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Efter det började det spekuleras rejält om vem som skulle ta över rollen som Ica-Stig. Först verkade tv-tittarna tro att det lutade åt Tony Irving, då Loa dansade och sjöng i sin avskedssång. Samt att det fanns ett vykort från England uppsatt på en anslagstavla.

Loa Falkman

Hej då Loa!

Foto: Youtube

Men snabbt väcktes andra hög-oddsare som Måns Zelmerlöw, Johan Rheborg och Dan Ekborg. Men spekulationerna slutade inte där, det var nämligen många som var inne på att ICA skulle byta spår helt – genom att rekrytera en kvinnlig ersättare i form av en Ica-Stina.

Bland de kvinnliga namnen som nämndes stack Suzanne Reuter ut. Men på spelbolaget Resumé fanns även lågoddsare som Mia Skäringer och Lena Endre.

Björn Kjellman och Suzanne Reuter är nya Ica-Stig och Ica-Stina

Men nu är den långa väntan över och precis som Hänt har misstänkt tidigare så kommer det nu finnas två butikschefer.

– Det känns väldigt spännande att ta sig an den här rollen som mina kollegor gjort så bra de senaste 19 åren. Jag hoppas kunna göra min egen tolkning utan att klanta till det fullständigt, säger Björn Kjellman.

Men nu får Ica-Stig hjälp, av ingen mindre än sin storasyster Ica-Stina, som spelas av Suzanne Reuter.

Ica-Stina, som äger 51 procent av ICA-butiken, har mycket att säga till om som delägare och storasyster. Detta är något ICA nu bekräftar i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i ICA-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare idag. Så det här ser jag fram emot, säger Suzanne Reuter.

FOTO: TV4/Youtube, TT

LÄS OCKSÅ: Hans Mosesson försvann efter Ica-reklamerna – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Här är första bilderna på nya Ica-Stig – efter spekulationerna

SENASTE NYTT!