ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Suzanne Axell i chock efter frågan på sjukhuset: ”Absurt”

01 dec, 2023 
AvOla Lagerström
Att vara känd från tv har sina för- och nackdelar.
Fråga bara Suzanne Axell – känd från SVT:s långkörare Fråga doktorn.
– Det kan lätt bli absurt, avslöjar hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne AxellBrand logo
Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne Axell

Hur står det till världens bästa Suzanne?

– Tack, snälla! Det är rätt okej, men för att citera drottning Elizabeth den andra av England: ”2023 har inte varit ett år som jag kommer minnas med glädje”.

Vad har hänt?

Året började med sorg – och så blev det ännu mer sorg. Det har varit det ena efter det andra. Människor har försvunnit, andra har varit krassliga och behövt mycket stöd. Året kommer sluta med sorg eftersom jag blivit bjuden till fine Lasse Berghagens begravning. Man måste hitta styrkan för att klara allt det här.

det här är suzanne axell

Namn: Suzanne Axell.

Ålder: 67.

Stjärntecken: Stenbock.

Min familj består av: Sambon Jörgen Wedebrand, 65, mamma Anita, 88, systrarna Anne-Lie, 63, och Wictoria, 59.

Jag bor i: Stockholms innerstad.

Det bästa med mig är att jag: Försöker alltid vara hyfsat vänlig och ärlig.

Det sämsta med mig är att jag: Ibland bryr mig om vad andra människor tycker. Det kan göra en ledsen mellan varven.

Så håller jag mig i fysisk form: Jag jobbar mycket på landet. Nu senast planterade jag en jättesäck med blomsterlök.

Så håller jag mig i mental form: Läser mycket böcker.

Jag skulle vilja ägna lite mer tid åt: Mig själv.

Kändismerit: Sjungit duett med Joey Tempest i Europes turnébuss. Det var väldigt häftigt, grabbarna i bandet är kanonhärliga!

Annons

Suzanne Axell om Fråga doktorn: ”Nu behöver jag inte längre oroa mig”

Häromåret sa du upp dig som programledare för Fråga doktorn. Klättar du på väggarna nu?

– Verkligen inte! Jag har haft jättemycket att göra. Många produktionsbolag har varit snälla mot mig. Jag har fått ett mycket större lugn. Nu behöver jag inte längre oroa mig för att tåget som går upp till Umeå – där programmet spelas in – ska gå i tid eller om det kommer vara något fel på järnvägsrälsen. Nu behöver jag inte bry mig om det vilket är väldigt skönt. Jag pendlade i 18 år. Det var slitigt. Det är roligt att folk saknar mig, men man har bara ett liv och dagarna går fruktansvärt fort. Man måste ta vara på tiden.

Är det slut i rutan för evigt eller kan du tänka dig att göra comeback?

– Jag håller alla dörrar öppna, men det ska vara något roligt och kul. Sverige behöver definitivt mer hopp och glädje.

På kärleksfronten har du ditt på det torra. Den lycklige heter Jörgen, sägs det. Visst 40-årsjubilerar ni snart?

– Det stämmer säkert. Vi har en bra grund tillsammans. Delar samma värderingar. Har oftast kul. Det är viktigt för ett bra förhållande. Sedan har vi stor respekt för varandras önskningar om livet. Han gör sina saker och jag gör mina. Jag har aldrig suttit och klamrat mig fast på honom, varit svartsjuk och sådana grejer. Det är inte min stil. Man får inte kväva varandra. Det har vi aldrig gjort.

Annons

Bor granne med Bianca Ingrosso – i chock efter makens upptäckt

Visst har Bianca Ingrosso och du spottavstånd till varandra?

– Hon vill säkert ha sin adress ifred, men visst, vi bor hyfsat nära. Jörgen sprang på henne i någon affär här för ett halvår sedan – och kom hem mäkta förvånad.

Har du någon granne som är lika påträngande som Ove Sundberg?

– Nej, tack gode gud, men folk är intresserade av vad man gör. Det finns jämt en nyfikenhet. Det kan nog alla som varit i mediebranschen vittna om.

Är kändisskapet påfrestande?

– Ja, i perioder när man till exempelvis är drabbad av sorg och livets allvarligare sidor. För en tid sedan satt jag elva och en halv timme på akutmottagningen med min mamma. Sex, sju personer kom fram och frågade: ”Visst är det du från Fråga doktorn?” Det kan lätt bli absurt om man säger så – när man är orolig för sin mamma.

Vem i kungafamiljen har du sett på kortast avstånd?

– Definitivt drottning Silvia. Jag har druckit kaffe med henne på Silviahemmet där jag gjorde ett reportage. Jag kallade förresten Silvia för en ”härlig tjej” i tv. Jag fick ett surt brev om det, men jag tror faktiskt att drottningen har humor. Hon var väldigt trevlig. Vi pratade om hennes hjärtefråga: demens.

Annons

Visst gick du i sömnen för ett tag sedan och vaknade upp nere på gatan – eller har jag drömt det?

– Nu får du ge dig! (Skratt). Det var säkert 30 år sedan det hände. Det var när jag bodde på Södermalm. Jag kommer inte ihåg allt för det gör man inte när man går i sömnen, men jag var iklädd pyjamas – som tur var – och tog mig ut genom dörren, fyra trappor ner, ut på Brännkyrkagatan, upp på Ansgariegatan. Där någonstans vaknade jag för jag kände att det var så fruktansvärt kallt under fötterna. Jag hade gått på asfalten. Som tur var hade jag inte mött något elakt folk, så jag knatade tillbaka och gick upp och la mig i min säng. That´s it.

Vad är din senaste tantvarning?

– Jag tror inte att jag har så många tantvarningar, faktiskt. Jag har min mormor Lily som förebild. Hon var ute och dansade till Madonna till fem på morgonen. Då var hon 85. Vi är inte så ”tantiga” i min familj. Livet ska levas tills man kör in i kaklet!

Annons

Du är djurvän och tycker alltså om djur. Vilket djur är godast på tallriken?

– Vilken hemsk fråga! Jag börjar äta mer och mer vegetariskt, men jag tycker verkligen om en riktigt god fiskgryta. Gärna med saffran i.

Slutligen Suzanne, vad skulle du välja: bli prejad i joggingspåret av en skenande Gunde Svan, ta en barrunda på Stureplan med Zlatan och bli så full att du inte hittar hem eller skaffa en hemlig älskare som ser på pricken ut som kung Carl XVI Gustaf?

– Då tar jag det första. Gunde verkar kul och trevlig!

FOTO: Hans Shimoda/TT, TV4 play

Annons