LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Suzanne Axell om enorma sorgen efter kattens död: ”Tomt och ledsamt”

15 feb, 2023 
Suzanne Axell
SVT-profilen Suzanne Axell har hoppat av sitt uppdrag på Fråga doktorn och ägnar sig istället åt annat.
Nu öppnar hon upp sig om den stora sorgen.
Hennes älskade katt Svans blev avlivad för några veckor sedan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jan Malmsjös nya liv på dagverksamheten: ”Ny publik”Brand logo
Jan Malmsjös nya liv på dagverksamheten: ”Ny publik”

Suzanne Axell, 67, har blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan efter alla sina år som programledare i SVT:s långkörare Fråga doktorn. Men 2021 meddelande hon att hon tackar för sig och gav sig ut på nya äventyr och under våren såg vi henne dansa i Let's dance.

Hon är dessutom aktuell med sin egenskrivna bok Livet efter 60 som fått otroligt fin respons från läsarna. Idén till boken kom efter hennes medverkan i Let's dance och hon ägnade våren till att intervjua folk med en värdefull historia.

– Det som är väldigt roligt är att boken har gått väldigt bra. Idén kom efter Let's dance när jag blev kontaktad av förlaget och han tyckte att jag skulle skriva en bok. Och då ville jag gärna skriva en bok om människor som har något att berätta och som är kloka och värdefulla. Och där började det hela, berättar Suzanne för Hänt.

Annons

Hennes karriär rullar alltså på som tåget. Men på den privata fronten är det tufft för Suzanne i nuläget. Hon förlorade nämligen sin kära katt för några veckor sedan.

Så kom katten Svans till Suzanne – hittekatt från Roslagen

Suzanne berättar i en intervju med Hänt att hon är en stor djurvän och hon har haft djur i hela sitt liv. Allt från hennes mormors hittehund när hon var nyfödd fram tills idag.

– Just nu är det sådär, om jag ska vara ärlig. Min kissekatt gick bort för ett par veckor sedan och det är väldigt tomt och ledsamt. Han var jättefin.

Även hennes katt Svans som nyligen gick bort var en hittekatt från Roslagen som kom till henne under sommaren för 13 år sedan. Och när hösten väl kom så hade de inte mage att låta honom gå.

Annons

– Han var snäll, hela vägen och hela tiden. Han var en hittekatt från Roslagen, säger Suzanne och fortsätter:

– Jag älskar djur och jag har nästan hela mitt liv levt med djur. Från hittehunden Snoddas som min mormor hade när jag va nyfödd och hela vägen till nu.

Suzannes hjärtskärande ord om Svans bortgång

Det var en morgon när Suzanne vaknade som Svans hade andningssvårigheter och han togs till veterinär.

Han hade en tumör vid luftstrupen som inte gick att operera, när jag bad om att få hålla honom i mina armar, när han ändå skulle lämna livet sa hon blankt nej."Du kan få klappa honom genom ett hål i buren, innan vi avlivar honom", sa hon till mig....Vilken matte klarar av de orden..?” skriver hon på sin Instagram när hon kommer med den dystra nyheten.

Vila i frid!

FOTO: TV4

Annons