ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför leder Steffo Törnquist inte Nyhetsmorgon med kvinnliga gästen

15 sep, 2023 
Steffo Törnquist och hans fru
Steffo Törnquist är en av programledarna i Nyhetsmorgon.
Men när en viss gäst gästar programmet är det oftast inte Steffo som leder.
Här är anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 68, är en av de programledare som allra flest förknippar med Nyhetsmorgon. I över 30-års tid har han arbetat på TV4 men härom året valde han att gå ner i tid.

Pensionär på heltid är däremot inte aktuellt än utan glädjande nog får Nyhetsmorgon-tittarna fortsatt se honom i programmet, även om det inte är riktigt lika ofta som förr.

Steffo Törnquists fru dyker upp i Nyhetsmorgon – därför stoppas han från att leda programmet

När det gäller Steffos privatliv är han sedan 2008 gift med Caroline Törnquist, 63. Till skillnad från Steffos journalistiska karriär arbetar Caroline som familjerättsjurist. Detta stoppar henne dock inte från att också synas i tv, på senaste har hon nämligen blivit en del av just Nyhetsmorgon. Då och då dyker Caroline upp och pratar om olika ämnen som rör juridiken.

Annons

”Jag brinner ju för familjen juridiken och gör vad jag kan för att den ska bli ner av en ”folkrörelse ”, den berör oss ju alla”, skriver Caroline i ett meddelande till Hänt.

Caroline Törnquist
Caroline Törnquist. Foto: Tv4

Det brukar vara så att programledarna i Nyhetsmorgon inte leder program när deras egna familjemedlemmar gästar. Exempelvis brukar Jenny Strömstedt, 51, inte sköta intervjuerna när hennes make Niklas Strömstedt, 65, bjuds in i programmet. Det har hans dotter Maja Strömstedt, 25, tidigare berättat när hon själv medverkade i programmet.

– Jenny är ju fantastisk på att intervjua, men vi brukar se till att man inte hamnar där samtidigt. Precis som när pappa är gäst så är det inte Jenny som intervjuar honom. Mest bara för att man är ju familj, så det blir ju lite konstigt. Därför brukar vi se till att det är någon annan som intervjuar, just för att man är så nära, berättade Maja till Hänt då.

Annons

Om Caroline och Steffo behöver förhålla sig till dessa regler vet inte Caroline. Hon menar att den biten inte är något som hon sköter, men förmodligen ligger det likadant till för dem.

”Det är NyMo:s redaktion som bokar in mig utifrån relevant ämne, Vem som är programledare är jag inte involverad i”, skriver hon till Hänt.

Steffo Törnquists stora familjelycka – fick tillökning under sommaren

I somras fick Steffos familj tillökning. Det var då hans son Max som blev pappa vilket gjorde Steffo till farfar. Bebislyckan har varit stor och Steffo har vid flertal tillfällen visat upp den lilla flickan på sina sociala medier.

”Tre generationer som gillar att gå på krog”, skrev Steffo nyligen till en bild på sig, sonen och barnbarnet.

Steffo och Caroline Törnquist
Steffo och hans fru. Foto: TT

FOTO: TV4/TT

Annons