ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Så länge vill Steffo Törnquist jobba kvar på Nyhetsmorgon

02 jul, 2021 
Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist
Steffo Törnquist har fyllt 65 år, men att sluta jobba är inget han tänkt på i första laget. Nu berättar han om framtidsplanerna på Nyhetsmorgon.
– Min trovärdighet i den här frågan är noll, säger han till Hänt.
Annons
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4
5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4

I vintras fyllde Steffo Törnquist 65 år. Vid det laget tänker kanske många att de ska ha gått i pension, så tänker däremot inte Steffo. Han har tidigare berättat hur mycket han tycker om sitt jobb och att sluta på Nyhetsmorgon finns inte på hans världskarta.

– När jag växte upp var 65 den traditionella pensionsåldern och alla gubbar och män var farbröder. Jag känner mig lika löjlig som jag alltid har gjort och kan inte förstå att jag fyller 65. Men jag har ingen noja, det har jag aldrig haft, sa han då till Aftonbladet.

Det gör Steffo när han inte jobbar på tv

Recept.se Nyhetsbrev

Steffo berättade då också om att tanken på att sluta faktiskt slagit honom. Men nu när det är coronapandemi så finns det ändå inte så mycket annat roligare som han kan ägna sig åt.

Vid sidan av jobbet på Nyhetsmorgon är Steffo väldigt intresserad av jakt och så fort han får en ledig stund tar han gärna på sig jaktkläderna. Nu när det inte är jaktsäsong är det dock andra aktiviteter som står på agendan för Steffo.

Annons

– I sommar blir det båt och golf på lantstället på Fågelbro, ett par vändor till Knistad Herrgård, och några dagar i Båstad. Sommaren går alldeles för fort. Jag ska förstås träna hagelskytte på Skokloster också. Samt njuta oändligt många cigarrer. Och röka fläskkött i min 280 kilo tunga gjutjärnsrök, berättar han för Hänt.

Steffos framtidsbesked för Nyhetsmorgon

När det gäller framtiden på Nyhetsmorgon kan Steffo komma med ett besked, även om han inte riktigt litar på sig själv alla gånger.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, dvs 1,5 år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger han och fortsätter:

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det. Jag har alldeles för kul.

Han berättar också att efter karriären på TV4 ska han inte ligga på latsidan. Han har ju nämligen ett enormt intresse för att skriva böcker och röka pipa.

Annons

– När jag lägger av med TV är planen att sitta med halmhatt och pipa på nån balkong och skriva böcker. Jag har inte skrivit bok på 4-5 år och har urmånga idéer. Och så vill jag jaga lite mer och brottas med eventuella hundvalpar och barnbarn, säger han till Hänt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Michaela Hasanovic/EXP/TT

Annons