ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Steffo Törnquist om framtiden i Nyhetsmorgon – nu berättar han

19 feb, 2023 
Michaela Mastad
Jonna Lawaetz
Steffo Törnquist är en av Nyhetsmorgons mest folkkära profiler.
När Hänt möter han på premiären av filmen Kungen kan han dela med sig av ett nytt besked om framtiden på TV4.
– Då kanske jag..., säger Steffo.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Den folkkära programledaren Steffo Törnquist har vi sett som programledare i tv-rutan i hela 26 år. Något som har gjort att han har blivit en slags ikon för morgonprogrammet Nyhetsmorgon.

Steffo har arbetat på TV4 sedan en lång tid tillbaka och har bortsett från Nyhetsmorgon haft egna program genom åren som pratprogrammet Steffo - din tröst i natten och Steffoslustjakt.

Idag programleder Steffo tillsammans med Sofia Geite eller Maria Forsblom. Men länge var det han och Jenny Strömstedt som styrde skutan tillsammans.

Radarparet ledde programmet i hela 16 år tillsammans och de gjorde morgnarna framför tv:n till en fröjd att kolla på med mycket skratt och glädje. Nu ser vi Jenny leda Nyhetsmorgon själv på lördagar.

Steffo Törnquist om att gå i pension: ”Orka några år”

I somras kunde Steffo komma med ett nytt besked om hans framtid som programledare för Nyhetsmorgon. När Hänt träffade Steffo på Rigoletto inför premiären av filmen Elvis kunde han dela med sig av ett dystert besked.

Annons

Nämligen att han skulle gå i pension efter valet 2022 och arbeta med Nyhetsmorgon en dag i veckan istället för två.

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa han då.

Steffo Törnquists besked om Nyhetsmorgon – då kan han gå i pension

Nu har det snart gått ett halvår sedan beskedet om nedtrappningen. Men vi kan fortfarande se Steffo i tv-rutan två dagar i veckan.

När Hänt träffar Steffo inför premiären av filmen Kungen kan han ge oss ett nytt besked om framtiden som programledare och om pensionen.

– Nu har jag gått ned till en gång i veckan, men det blir ju inte så, det blir två gånger i veckan. Men principen är en gång i veckan och då kanske jag orkar ett par år till det är avsikten. Sen får vi se jag är ju väldigt gammal nu, säger han och skrattar.

FOTO: TT

Annons