Steffo Törnquist om att byta ut Jenny Strömstedt i Big bang

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i Big bang

I det senaste avsnittet av frågesportprogrammet Big bang var det inga mindre än Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt som tävlade tillsammans.
Steffo passade då på att skicka en vass pik till sin Nyhetsmorgon-parhäst.
Slå på ljud

Kärleksparet Erik Haag, 54, och Lotta Lundgren, 50, är programledare för det nya frågesportprogrammet Big bang, som ska bjuda tittarna på både lärdomar och lekfullhet inom historia.

Tidigare har Erik uttalat sig om förväntningarna inför premiären och glädjen över att få göra ett program som handlar om historia:

– Lotta och jag tycker att det känns roligt att vi får fortsätta göra underhållningsprogram om historia. Drömmen är att folk ska tycka att historia är intressant och kul, sa Erik då.

Programmet hade premiär på TV4 den 27 september och i ett avsnitt tävlade inga mindre än Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i samma bås. De mötte musikern Uje Brandelius och skådespelaren Therese Hörnqvist.

Tittarnas kritik efter premiären av Big bang

Efter premiäravsnittet av Big bang fanns det en del tv-tittare som visade sitt missnöje mot programmet. Vissa ansåg nämligen att tidsresan borde ju gå tillbaka till år 0, när Big bang inträffade.

RYTER IFRÅN Stor ilska mot Sorayas beteende

”Program heter "Big Bang". Går inte längre tillbaks än 1600-talet... Var är frågorna om dinosaurier och trilobiter? Eller varför inte solsystemets födelse?”, kommenterade en följare.

En del ansåg även att programmet är för likt Filip Hammar och Fredrik Wikingssons frågesportprogram Alla mot alla.

”Jag var inte beredd på att programmet var en usel kopia på Alla mot Alla herregud vad rörigt”, hälsade en annan.

Steffo Törnquists vassa ord till Jenny Strömstedt

Att Jenny och Steffo tävlar tillsammans i programmet är inte så konstigt. De har nämligen jobbat med varandra i många år och syns titt som tätt ihop i Nyhetsmorgon.

Radarparet umgås även privat och Steffo har till och med ett eget smeknamn till Jenny, något han avslöjade i ett inlägg på Instagram förra året.

”Tjena mittbena, slå på TV:n och häng med Jempa o Moi den här morronen”, skrev han intill en bild på sig själv och Jenny inför en sändning.

Men i programmet Big bang kommer en helt ny sida av Steffo fram, nämligen den mer tävlingsinriktade versionen. I avsnittet låg under i tävlingen efter att Jenny missförstått en fråga. Detta fick Steffo att skämtsamt utropa:

– Kan jag byta ut Jenny?

Programledaren Erik Haag svarar att det tyvärr är för sent, och tävlingen slutar med en förlust för TV4-kollegorna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg stoppas helt från Bingolotto av hälsoskäl

LÄS OCKSÅ: Tittarkritik mot Nyhetsmorgon efter uttalandet om tandläkarvård

FOTO: Big Bang/TV4 Play

SENASTE NYTT!