Idol 2023 marknadsföring banner

Tittarkritik mot Nyhetsmorgon efter uttalandet om tandläkarvård

05 okt, 2021 
https://image.hant.se/johanna-alm-byline.jpeg.jpg?imageId=7655263&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318
Johanna Alm
Soraya och Martin i Nyhetsmorgon
Under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon var Björn Klinge, tandläkare och professor i parodontologi, på plats studion.
Efter hans uttalande var det en del upprörda tv-tittare som ville ge sin åsikt på det hela.
Annons
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4

Under tisdagsmorgonen var det som vanligt Soraya Lavasani och Martin Järborg som ledde Nyhetsmorgon på TV4. Programledarduon har kommit att bli en riktig tittarfavorit och tillsammans syns de i tv-rutan från måndagar till onsdagar varje vecka.

Soraya Lavasani om kritiken mot hostan i Nyhetsmorgon

Även fast programledarduon är populära så får de då och då ta emot en del kritik. Tidigare i veckan var det en TV4-tittare som blev upprörd efter att Soraya hostat en hel del under livesändningen.

”Vore det inte förståndigt att Soraya vore hemma tills hon blir frisk???? Hon stör väldigt mycket med sitt hostande”, skrev den upprörda tittaren i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram.

Soraya gav snabbt svar på tal i en kommentar och förklarade att hon är fullt frisk men att luften är väldigt torr i studion, vilket kan orsaka rethosta.

Omtalade inslaget om tandläkarsträck i Nyhetsmorgon

Under måndagen var tandläkaren och professorn i parodontologi Björn Klinge på plats i studion och pratade om faran med att allt färre människor går till tandläkaren.

Annons

År 2020 var nämligen enligt statistiken ett katastrofår. Nya siffror visar att 3,7 miljoner svenskar över 24 år besökte tandvården förra året, vilket är den lägsta noteringen sedan man började mäta tandläkarbesök för tolv år sedan.

Björn berättar vidare att han tror att det beror på tandvårdsrädsla. I Sverige är det upp till 20 procent som uppgett att de lider av denna rädsla, något som oroar tandvården.

Kritik mot påståendet i inslaget

Efter sändningen var det många TV4-tittare som var upprörda efter tandläkarens påstående. På Nyhetsmorgons Instagram trillar ett flertal kommentarer in från tittarna.

”Intressant att tandläkaren inte alls går in på att det kostar enorma summor pengar att gå till tandläkaren kontra gå till läkaren”, skriver en person.

”Måste bara påpeka att det va märkligt att inta ta upp kostnaden som en anledning till att folk inte går till tandläkare. Klasskillnader ökar och folk har inte råd. Handlar nog inte så mkt om rädsla”, skriver en annan upprörd tv-tittare.

Annons

TV4 har ännu inte besvarat kritik som riktas mot inslaget i Nyhetsmorgon.

FOTO: Nyhetsmorgon/TV4 Play

Annons